Messi i mossegada

1
Es llegeix en minuts
jcarmengol39754782 barcelona   20 08 2017    deportes       messi analiza una f170820235632

jcarmengol39754782 barcelona 20 08 2017 deportes messi analiza una f170820235632 / JORDI COTRINA

Va passar al túnel de vestidors al descans. Messi es va entretenir a parlar amb Sergi Roberto. Sense l’amic Luis Suárez lesionat, Sergi Roberto es va convertir en el confident del 10.  Quin indicatiu hi pot haver millor per sentir-se important. El reconeixement suprem. El centrecampista de Reus s’havia guanyat amb un primer temps exquisit l’atenció, no només de Messi, sinó de tot el Camp Nou. Potser sí. Potser serà un futbolista molt rellevant aquesta temporada. Potser acabarà intercanviant moltes impressions amb el número u.

És certament un jugador complet, de progressió constant, però no pertany a l’estirp del futbolista màgic. És un perfil amb vacant a la plantilla des de la fugida de Neymar. Es va constatar en la reconfortant victòria davant el Betis. 

Valverde va exposar idees per ser jutjat per primera vegada amb certa claredat. I va proporcionar material per cuinar anàlisis tàctiques els pròxims dies. Es van veure coses inusuals en el transcurs dels últims anys al Camp Nou. No hi ha dubte que la grada devia sentir-se complaguda pel desplegament d’energia de l’equip i de com va recuperant un esperit col·lectiu del joc. Però es va trobar a faltar un aliat per a Messi a l’elevada barra d’equilibrista, el lloc per on es mouen els futbolistes privilegiats, per sobre de tots els altres, amb combinacions completament impossibles. 

Agafar oxigen

Notícies relacionades

Amb Messi i mossegada, i per descomptat el vigor de Sergi Roberto, n’hi va haver prou per agafar oxigen en l’inici del campionat, donar temps al tècnic per reunir la plantilla encara incompleta i desactivar potencials detonacions institucionals, tan a tocar, aparentment.

Amb Messi, hat trick de pals, el futbol sempre es convertirà en una meravellosa distracció, tot i que el baf de les coses terrible va flotar per l’estadi i va semblar arronsar les celebracions. El terrorisme fixa la mirada del món en les ciutats occidentals castigades durant uns quants dies. S’escruta la solidaritat interna, es relaten històries humanes commovedores i es presta atenció als seus símbols. El Barça és una referència a la ciutat i va estar a l’altura. Si tan sols el minut fos un minut... H