CRIDAR L'ATENCIÓ

Senyores, aquesta és la nostra

Si tot va com ha anat amb lo dels turistes, algú parlarà per fi de ginefobia i dirà que no es pot tolerar

1
Es llegeix en minuts

Reciclar és bo. Partint d’aquesta premissa, he elaborat una idea que potser ens podria salvar la vida a algunes de nosaltres. Poca broma.

Començo pel començament de la cadena de reciclatge: la brossa. Han titllat de turismofòbics uns que van pintar un bus turístic i d’altres que van punxar les rodes d’unes bicis. La idea transcendeix el que és individual, així que les institucions no han trigat gens a qualificar aquests actes com a part d’una fòbia que cal eliminar.

Aquesta és la brossa, deia, i penso que ho és perquè evidentment les autoritats equivoquen el tret: no existeix un sentiment compartit en contra del turista, per més que ens diguin que sí.

I ara, reciclem aquesta porqueria. Aprofitem que alguns semblen predisposats a la criminalització generalitzada per convertir aquesta manipulació interessada dels fets en una cosa útil de debò.

Notícies relacionades

Senyores, pugem a un bus, lloguem bicicletes i fem tombs per la ciutat. Anem en tropell a la platja a quedar-nos-hi sense untar-nos de bronzejador. Companyes, és el moment d’obrir botigues de llicència dubtosa que no tinguin res a veure amb el comerç històric dels barris. Passegem-nos per La Rambla, borratxes; sempre borratxes. Fem tot això fins que un paio agafi un pot d’esprai i gargotegi el vidre del bus. Fem-ho fins que un altre vingui amb un cartutx de silicona a empastifar els panys dels nostres negocis. Tres o quatre senyors més no trigaran a punxar-nos les rodes de les bicis. Un centenar de veïns de la Barceloneta vindran a fer-nos fora de la platja. Llavors, si tot va com ha anat amb els turistes, algú parlarà de ginefòbia i dirà que no es pot tolerar. I potser algú dirà que es torna a equivocar el tret, però algú altre tirarà d’arxiu i parlarà de totes les mortes i torturades que hi ha hagut fins ara, es veurà que aquí sí que existeix una discriminació real i, llavors sí, finalment, alguna cosa començarà a canviar.

Ja ho sé, amigues, és trist ser menys que un qualsevol que passava per allà, però potser aquesta és la nostra oportunitat. 

Temes:

Turisme