La clau

Turismofòbia, turismofília

Barcelonins, barcelonines, cada vegada que topeu amb un viatger, ¡abraceu-lo!

1
Es llegeix en minuts
icoy35405568 pisos turisticos160914185739

icoy35405568 pisos turisticos160914185739 / RICARD CUGAT

Turismofòbia, turismofília. Davant l’empatx de la marea de viatgers que envaeixen els carrers, l’abraçada dels hotelers, les agències de viatges i els propietaris de bars i tots els negocis que afloren fertilitzats pel sol, la primera indústria espanyola. Que la cosa s’ha descontrolat es percep a cada hora del dia. Al matí, al migdia i a la matinada. I no és culpa de l’onada de calor. I molt menys exclusivament de l’alcaldessa Colau.

    

Potser les altes temperatures tenen alguna cosa a veure en el deliri d’algunes portades de diaris. Ja tenen serp de l’estiu: la violència urbana s’apodera dels moviments que clamen contra el resultat de la invasió turística permanent. Radikals del món, uniu-vos. L’assalt a un bus turístic, a una botiga de bicis de lloguer i diverses performances amb el guspireig de les bengales, totes sumades, construeixen l’equació: la turismofòbia és ETA. Només falta que reaparegui Mayor Oreja en banyador Meyba, a l’estil Fraga Iribarne a Palomares, per sostenir, sense immutar-se, des d’una platja guipuscoana, que sobre la sorra hi ha les llambordes, que darrere dels assaltadors d’autobusos s’amaguen els separatistes de l’un a zero.

    

Ai, la calor.

La mística de l’abraçada

Apostem per la turismofília dels hotelers. Barcelonins, barcelonines, cada vegada que topeu amb un viatger, ¡abraceu-lo! Com Mata Amritanandamayi, la guru índia que consola la gent estrenyent-la contra el seu cos. Repetim el mantra estimo el turista, fem abraçades rambla amunt, rambla avall. No importa que hi hagi turistes dolents. Amor, molt amor. Què importa que un borratxo doni cops als timbres de casa abans de l’alba. Que un grup de banyistes juguin a futbol a passeig de Sant Joan-València sense importar-los els vianants, adults i nens. Abraceu-los. No protesteu. Que som els hereus de Gandhi. Amb la quantitat de pasta que deixen a la ciutat. Que sense turistes Barcelona seria més grisa que Bilbao abans del Guggenheim.

Notícies relacionades

    

PD: Arran, ¡les joventuts de la CUP!, fa anys que mostra la seva disconformitat als pobles de Catalunya. Ara ha baixat de les comarques a la gran ciutat.