1
Es llegeix en minuts
 

  / JULIO CARBÓ

Observem les fotos de les festes nocturnes quotidianes a les platges de la Barceloneta.les festes nocturnes quotidianes a les platges de la Barceloneta Observem les dades d’assistència als festivals, que han pujat de manera espectacular però només per la part dels estrangers. Lliguem caps. Hi ha el factor clima, és clar. Hi ha el factor estrelles de prestigi internacional. Hi ha el factor vols 'low cost'. L’atractiu irresistible de Barcelona... i de manera especial, per als joves que volen anar de marxa sense parar i sense pagar els preus d’Eivissa, el factor Barceloneta. Barcelona és l’única gran ciutat europea amb platges a peu de metro, o a peu d’apartament turístic, on a sobre es pot passar la nit sencera sense patir ni fred ni toc de queda. És el factor xauxa, que els visitants deuen dir 'no limits', i a fe que els exploren. Però, més enllà de tots aquests, hi ha el preu de l’alcohol. Per comparació, a Espanya és com si el regalessin. Figura que no ens n’adonem, però el calculen fins i tot els americans dels casinos que ens han fet el favor d’esborrar el nom de Barcelona del nou complex tarragoní.

  

En qüestió d'impostos a l'alcohol, ¿la Catalunya futura seria també l'Escandinàvia del sud? Quin negoci En qüestió d'impostos a l'alcohol, ¿la Catalunya futura seria també l'Escandinàvia del sud? Quin negoci

  A molts llocs del món, i del nostre entorn europeu, el preu de l’alcohol resulta prohibitiu. Aquí passa el contrari. Atenció doncs, no tan col·lateral com molts voldrien sinó qüestió clau per als sobiranistes, sobretot els d’esquerres i els ponents de les assemblees constituents: ¿en qüestió d’impostos a l’alcohol, la Catalunya futura serà també l’Escandinàvia del sud? Si fos així potser hi perdríem més bous que esquelles.

Notícies relacionades

  

 Com que no he estat mai partidari de prohibir les drogues sinó de garantir-ne la composició i arraconar les màfies, no em queixaré de la venda ambulant i les parades dels 'top manta' de substàncies prohibides, tan ben assortides i acolorides com gens perseguides. Tot i això, agrairia als companys periodistes dels suplements estiuencs de cultura una comparativa de preus. Per si un cas.