Natalitat sota control

Com concebre un mascle

L'Índia està canviant, però el sentiment ancestral de la societat és de metabolisme lent

1
Es llegeix en minuts

Adverteixo que aquesta columna començarà bé però s’acabarà fatal. Un diari indi ha publicat recentment una llista suposadament científica de trucs infal·libles per concebre mascles en lloc de femelles: esmorzar fort, tenir sexe únicament determinats dies, eliminar els sabors àcids de la dieta del marit... Res que ens hagi de sorprendre. Creences semblants perviuen en moltes societats del món, incloent-hi (glups) la nostra. En va els científics s’entesten a informar que el sexe del nadó depèn només de la càrrega cromosòmica de l’espermatozoide que resulta més ràpid.

A l’Índia tenir un nen és un honor i tenir una nena, una molestia i una despesa. El país està canviant, però el sentiment ancestral de la societat és de metabolisme lent. S’han prohibit les ecografies que prediuen el sexe del nadó per evitar els avortaments selectius, que malgrat tot se segueixen practicant. Tant, que la ràtio de nenes respecte als nens baixa dècada rere dècada. En l’actualitat neixen 50 dones menys per cada 1.000 habitants que fa 10 anys. És un drama que només pot aturar un canvi social profund.

Notícies relacionades

La periodista francesa Benedicte Manier va escriure fa uns anys un assaig commovedor, titulat Cuando las mujeres hayan desaparecido. Tracta de l’insospitat problema que sorgeix en una societat –com més patriarcal sigui aquesta, pitjor– en què el percentatge de dones i homes és tan desigual. Manier parla de l’escassetat de dones, dels embolics entre germans per compartir una mateixa esposa, de la terrible vida d’aquestes dones que es troben condemnades a servir tres o quatre marits i també a parir els fills de tots ells. 

Parla de milers de joves casadors que ni troben ni trobaran mai esposa. Parla de violacions, d’abusos, de maltractaments de dones. Tots terribles problemes que no tenen cura a la vista. A menys, és clar, que neixin totes les dones que es conceben. És a dir, aproximadament la meitat de la població.