Petit observatori

L'amiga que madura per a tohom

La naturalesa té l'atenció d'oferir als consumidors fruita d'estiu i fruita d'hivern

1
Es llegeix en minuts
tipos-de-manzana

tipos-de-manzana

No tinc dades que puguin confirmar-ho, és clar, però tinc la impressió que a l’estiu es menja més fruita. I acudint a una mica de fantasia m’atreviria a dir que la fruita ja sap el que es fa. 

  

 Els entesos diuen que és bo prendre tres peces de fruita cada dia. Aquest hàbit és independent de l’època de l’any, i la naturalesa té l’atenció als consumidors d’oferir-los fruita d’estiu i fruita d’hivern. I encara –ja no pot ser més generosa–, fruita de tot l’any. No parlo, naturalment, de l’anomenada fruita seca, que ha estat amiga meva en el temps de les caminades. Parlo de la fruita que té suc, que en aquest moment de la meva dentadura és la fruita més amiga. 

    

M’admira el repertori de fruites que tenim al nostre abast: taronges, mandarines, préssecs, prunes, melons, síndries, peres, albercocs, pomes, maduixes, cireres... Quan anava a escola em parlaven del «regne animal» i del «regne vegetal», però el vegetal semblava de segona categoria. El regne animal tenia més categoria, potser perquè és el nostre.

    

Per això m’ha agradat la pàgina d’aquest diari que parla de «les pomes de tots els gustos». Fa saber que hi ha moltes menes de pomes més enllà de les que ens són habituals: les vermelles, les verdes i les grogues. De pomes n’hi ha ¡7.500 classes!

  

 El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans admet secundàriament a poma la «mançana». Però confesso que no sé per què l’Eixample de Barcelona es va dissenyar en 'mançanes'. I davant la diversitat dels edificis es va parlar de la «mançana de la discordia». 

Notícies relacionades

    

Sembla que Eva va temptar Adam oferint-li una poma. Era molt senzill: la poma del bé i del mal. Ens hauríem tret un pes de sobre si li hagués ofert una Golden, una Red Delicious, una Granny Smith. Diuen que una poma té un 85% d’aigua. ¿L’aigua pot ser còmplice d’un pecat tan greu com desobeir el senyor del paradís? És clar que al Sant Sopar es va beure vi... 

Temes:

Alimentació