Editorial

De 'Salvados' al Parlament

El polèmic excomissari Villarejo no es mereix un xec en blanc de confiança, però les seves greus acusacions han de ser investigades

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39024886 television  teletodo  jordi evole y el excomisario villarejo170623193245

zentauroepp39024886 television teletodo jordi evole y el excomisario villarejo170623193245

Jordi Évole ha aconseguit un altre èxit periodístic amb la seva entrevista a l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo al seu programa Salvados, emès diumenge. Davant d’Évole i la seva audiència televisiva, Villarejo va proferir un seguit d’acusacions, insinuacions i referències més o menys explícites a la utilització de la policia amb fins polítics en assumptes com la investigació del clan Pujol o contra enemics polítics (va acusar Margarita Robles d’ordenar-li  investigar Baltasar Garzón). Villarejo va fer un recorregut per les anomenades clavegueres de l’Estat en operacions en què va afirmar haver participat. L’excomissari, que té la seva pròpia agenda en aquest escàndol, no es mereix un xec en blanc de confiança, però les seves acusacions han de ser investigades.

En democràcia és molt important que cada institució i les persones que la formen compleixin amb el seu paper. Évole ha complert amb la seva responsabilitat davant l’opinió pública amb la seva entrevista, però el periodisme no pot ser l’únic focus que aporti llum a les accions de l’anomenada policia política. El lloc on Villarejo ha d’anar a retre comptes és el Parlament. Al Congrés, els vots conjunts del PP, Ciutadans i el PSOE han impedit fins ara que l’excomissari comparegués en la comissió d’investigació sobre l’anoemanda operació Catalunya. Villarejo es va mostrar ahir disposat a comparèixer en la comissió sobre aquest assumpte del Parlament. Contra la guerra bruta, llum i taquígrafs.