Un Umtiti per al centre del camp

2
Es llegeix en minuts
aguasch29408316 barcelona      21 04 2015      busquets recupera el balon an170612105128

aguasch29408316 barcelona 21 04 2015 busquets recupera el balon an170612105128

Ningú vol creure que el Barça estigui disposat a posar del revés la caixa forta i treure, si els té, 100 milions per fitxar Verratti. Si els val o no, això ja no se sap. Els diners de les televisions han pervertit el mercat, han alterat el sentit de la proporció i tot s’ha exagerat. Verratti és bo i està contrastat. Crea i destrueix. Neteja i dona esplendor. S’adaptaria al mig camp blaugrana, fa la sensació. Però 100 milions impressionen. És la xifra que s’ha llançat a l’aire, al pirotècnic núvol de confetis que és el basar estiuenc de fitxatges. Se suposa que al pertànyer al PSG, club que disfruta de l’abundància i no necessita vendre, el preu a l’etiqueta ha de ser exagerat i desorbitat.

    

La qüestió és que a Verratti el veu qualsevol. No fa falta tenir la titulació de director esportiu per asseverar que el jugador italià és un crac i que seria una estupenda incorporació. Però donats els condicionants econòmics, el Barcelona requereix precisament dels coneixements i els informes d’un titulat de veritat. A Robert Fernández se li hauria d’exigir, doncs, un Umtiti per al centre del camp. Que ens sorprengui, que ens descobreixi una joia per un preu mitjà, que proposi un nom que porti el tribuner profà a torçar primer el gest i després a aplaudir i treure’s el barret tot a la vegada.

    

Algú que, en l’eventualitat d’un fracàs, no ens deixi la sensació de ruïna, tan estesa aquesta passada temporada. Un futbolista, en definitiva, a qui només conegui un especialista, algú ben informat, un paio que sap el que passa en camps allunyats de les grans catedrals.

Umtiti ha sigut l’únic èxit en la gestió del director tècnic barcelonista, justament un dels pocs que no ha comprat a la cantina del València. Amb ell, l’eix central sembla ben segellat. Un jugador que només coneixien els més fidels teleespectadors de les retransmissions de la Ligue 1. Bitxos rars. Aquest és el camí, fora que Ernesto Valverde, com va fer Pep Guardiola amb Pedro Busquets, descobreixi una pedra preciosa de la mina poc explotada de la Masia. Això també estaria molt bé.

Notícies relacionades

    

Però si no el troba, si vol assegurar un reforç ja fet abans que polir-lo, convindria que els encarregats dels fitxatges ens convencessin que són millors que Florentino Pérez i qui sigui que l’assessori, el qual, per cert, ha armat  la seva millor plantilla amb reforços d’expert observador, com Marco Asensio, Carvajal, Casemiro... Aquest és l’estiu en què Robert ha de demostrar el seu verdader nivell.