Comprar un nadó, vendre un ronyó

Qui compra un ronyó el necessita per una qüestió de vida o mort. Qui compra un nen, no. Qui no pugui entendre això, té un seriós problema d'empatia. I d'ètica

1
Es llegeix en minuts
dcaminal24072917 embarazada  barriga  generico  foto  123rf160229111945

dcaminal24072917 embarazada barriga generico foto 123rf160229111945

Sis associacions de dones van presentar una denúncia davant la Fiscalia General contra la fira de la gestació per subrogació Surrofair, que es va celebrar el primer cap de setmana de maig a Madrid. Van sol·licitar, sense èxit, la "suspensió cautelar de l'esdeveniment, així com la persecució de l'activitat il·lícita de les empreses participants". També van convocar una manifestació.

Per a qui encara no entengui per què la llei prohibeix aquesta pràctica diré que a Espanya no se'm permet vendre un ronyó. Sí, tinc dos ronyons, podria viure amb un de sol. Però perquè tu no t'aprofitis de la meva necessitat, s'impedeix que el pugui vendre en cas que jo estigués desesperada i tu fossis molt ric. No s'admet que el ric pugui comprar un ronyó aprofitant-se de la necessitat desesperada del pobre.

Passar per l'experiència d'un embaràs, un part i l'entrega d'un nen que has gestat, i per tant a qui t'has vinculat i haver d'entregar després aquest nadó, és una experiència tan traumàtica o més que desfer-se d'un ronyó. Aquest nadó és el teu nadó, tu l'has gestat i parit. La mare no és un simple recipient. La mare i el seu nadó desenvolupen un nexe que té una forta base biològica. El vincle es produeix tant a nivell cel·lular com neuronal. Amb l'embaràs, el cervell de la dona canvia, estructuralment i funcionalment, al respondre a les consignes bàsiques que rep del fetus. Aquest vincle es reforça amb el part perquè es potencien els circuits neuronals més forts de la naturalesa.

Per una altra banda, el part suposa l'alliberament d'oxitocina emmagatzemada per reforçar el vincle d'afecció. L'oxitocina t'enganxa al nadó, et fa addicta al nadó així que neix. Per això és tan difícil, tan traumàtic per a una dona separar-se del nadó que ha gestat i parit.

Notícies relacionades

No permetem la compravenda d'un ronyó pel mateix que no permetem la compravenda d'un nen. Perquè només ven un ronyó o ven un nadó la persona que està en una situació desesperada, i perquè per ètica no volem que ningú s'aprofiti d'aquesta situació desesperada. I qui compra un ronyó el necessita per una qüestió de vida o mort. Qui compra un nen, no.

Qui no pugui entendre això, té un seriós problema d'empatia. I d'ètica.