¡Visca el 'socks off day'!

Ens acostem a un dels dies de l'any més esperats: aquell en què em trec els mitjons i no me'ls torno a posar fins ben entrat octubre

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp36720056 onbarcelona calcetines161229172422

zentauroepp36720056 onbarcelona calcetines161229172422

La primavera ha vingut, el pol·len campa al seu aire pel meu sistema respiratori i d’aquí uns dies m’alegraré de sentir els xiulets de les primeres orenetes. Tot m’indica, doncs, que ens acostem a un dels dies de l’any més esperats: el dia en què em trec els mitjons i no me’ls torno a posar fins ben entrat octubre. El meu socks off day particular. Un dels dies més feliços de l’any.

Segons la meva opinió, el mitjó és una de les peces de roba més empipadores que existeixen. Cada matí em vesteixo amb la destresa del que ho ha fet des de molt petit: posar-me una camisa, uns pantalons, un jersei, és una cosa que executo, fins i tot a les fosques, en poc temps i amb una perícia sorprenent. Seria capaç de passar de la nuesa a estar vestit en molt pocs segons si no fos pels mitjons, unes absurdes fundes que amb el seu ús continuat es transformen en una deformitat tèxtil, descolorida, i amb una fragància que hem de controlar amb dissimulades ensumades.

Una peça que m’obliga cada matí a seure, orientar bé la seva forma perquè el taló s’adapti al peu i no quedi sobre l’empenya. El mitjó que arriba fins al turmell té els seus inconvenients, però el pitjor és el de canya alta, que costa més de col·locar, sobretot el de llana i el de cotó. Els de fil són més manejables, encara que també presenten un inconvenient: amb el seu ús continuat es van deformant fins a adquirir l’aspecte d’una bossa amorfa que al caminar és devorada per la sabata, fet que obliga a l’empipadora i dissimulada tibada perquè recuperi la seva adequada posició.

Els mitjons de cotó també tenen les seves dificultats: a base de l’ús prolongat, la goma perd força i com a conseqüència la peça llisca cama avall a cada pas que fem. Per últim, amb les constants rentades els acrílics s’endureixen i s’encartonen, cosa que m’obliga a recórrer a la força bruta per embotir el meu delicat peu al seu interior.

Notícies relacionades

Proposo triar un dia de l’any per treure’ns els mitjons públicament com a símbol que ens alliberem dels lligams del fred i que ens acostem al solstici d’estiu.

¡Visca el socks off day

Temes:

Hivern Estiu