De pena

Javier Tebas, el president de la Lliga, hauria de preocupar-se pel bon funcionament de la competició i no pels gols de Messi al Madrid, el seu equip

2
Es llegeix en minuts

Hi va haver un temps en què els dirigents de l’esport no sentien la necessitat de revelar els seus colors. En aquell temps tampoc hi havia fanàtics exercint el periodisme. I si n’hi havia, almenys, no en feien gala. Ni presidents arribats de països llunyans insultant a Twitter. És més, no hi havia xarxes socials. Els futbolistes parlaven amb els mitjans al sortir dels entrenaments lliurement, parlaven quan els interessava, atenien a l’acabar els partits televisions, ràdios i diaris, fins i tot oferien entrevistes a qui els venia de gust.

Les ràdios els trucaven al fix de casa perquè no hi havia mòbils. Com a màxim, algun cap de premsa els feia alguna estirada d’orelles si havien ficat la pota, o si havien parlat massa. Ningú posava límits.

SUPERPROFESSIONALITZACIÓ

A la Lliga ens sobresaltàvem de tant en tant amb invectives de personatges com Jesús Gil, Joan Gaspart o amb els bots de Ramón Mendoza en un aeroport. Tampoc hi havia assessors de comunicació per preparar les intervencions postpartit dels presidents o portaveus.

El món del futbol avui és un altre. Molt més professionalitzat en tots els seus vessants, multimilionari i global. Ja no hi ha Gils, Gasparts, Mendozas o Loperas. La Lliga es veu a l’Àsia i els horaris dels partits es fixen tenint-ho en compte. Els àrbitres guanyen xifres respectables. Les estrelles del futbol tenen empreses senceres de comunicació per a si mateixos i gestionen comptes en xarxes socials amb milions de seguidors a tot el planeta.

JAVIER TEBAS

Les televisions paguen xifres descomunals pel producte en exclusiva. L’aficionat pot veure el partit en el seu mòbil mentre va en metro, treure l’àudio del narrador de la seva tele per posar el de la ràdio o triar l’opció multifutbol. La tele és en HD i alguns partits es veuen en 4K. Hi ha càmeres aèries en diversos estadis i en dos repetició de 360 graus. És fantàstic.

Notícies relacionades

Enmig d’aquesta orgia futbolística que disfrutem, després de viure un dels millors clàssics dels últims anys, va Javier Tebas, president de la millor Lliga del món, i diu que li «va fer pena» que l’argentí marqués el 2-3 perquè, com tothom sap, ell és del Reial Madrid.

Aquell gol va reobrir la Lliga que dirigeix Tebas. Al mateix temps, exigeix que els jugadors parlin estrictament del partit en les entrevistes a peu de camp i si no és així, la LFP les censura. Queden quatre jornades de Lliga. Si veiem Leo Messi en algun micròfon a peu de camp en les jornades que queden, se li haurà de preguntar pel partit i per tota la Lliga, perquè serà la primera vegada que ho farà. Això a Tebas no li fa pena.