Editorial

El Barça més solidari

L'extensió del programa FutbolNet al Líban expressa que el futbol no és només un negoci d'estrelles milionàries i seguidors fanàtics

1
Es llegeix en minuts
jcarmengol37840391 beirut   l bano    10 03 2017    escuela  chakib arsalan sch170412185658

jcarmengol37840391 beirut l bano 10 03 2017 escuela chakib arsalan sch170412185658 / JORDI COTRINA

La projecció internacional d’una entitat esportiva com el FC Barcelona arriba a través de la genialitat de les seves estrelles –amb Leo Messi al capdavant– ídols a tot el món. Són els principals arguments per apostar per la dimensió global que tenen actualment totes les grans entitats futbolístiques, que busquen obrir mercats en tots els continents. Però al costat d’aquesta estratègia hi ha altres iniciatives no menys importants en la política d’internacionalització. És el cas de la Fundació del Barça, una entitat creada el 1994 per canalitzar la responsabilitat social del club blaugrana. La seva acció solidària busca aliances amb socis per ajudar nens i joves necessitats de tot el món. La seva activitat se centra en l’educació, la prevenció de la violència i la resolució pacífica de conflictes, i la lluita contra l’exclusió social i la discriminació. És el cas del programa FutbolNet que s’ha estès al Líban, tema que avui recull el nostre suplement Més Esport.

Notícies relacionades

    

Amb una població de 4,5 milions de persones, el Líban acull 1,5 milions de refugiats sirians. En aquest entorn tan conflictiu, la fundació del Barça ha emprès un programa d’expansió dels valors de l’esport com a element per ajudar a la integració i cohesió social. És una forma immillorable de manifestar que el futbol no és solo un negoci d’estrelles milionàries i seguidors fanàtics. Només s’ha d’esperar que el suport econòmic del club no defalleixi en una tasca solidària de campionat.