Exhibició i estalvi

Màgia i contundència per marcar tres golassos, i després una mena de pla de pensions per conservar energies

1
Es llegeix en minuts
aguasch37943585 barcelona    05 04 2017       deportes         luis suarez c170405214445

aguasch37943585 barcelona 05 04 2017 deportes luis suarez c170405214445 / JORDI COTRINA

Una primera part plena de màgia, ímpetu i contundència rematadora i després una mena de pla de pensions per a la segona. Exhibició i estalvi. El Barça se les tenia amb el Sevilla, un gall capcot, i per una vegada va privar de qualsevol patiment l’afició, embadalida amb Messi i rendida a Suárez. L’argentí és un mite en actiu per al Camp Nou però segurament també a les trinxeres del Betis l’adoren, acostumat com està a maltractar la porteria sevillista (29 gols en 30 enfrontaments). Arriba l’abril, la primavera, les setmanes en què es decideix tot, i dona gust comprovar l’ambició amb que actua Messi, com floreixen les seves virtuts i com es comencen a perfilar els pronòstics eufòrics, arrossegats per l’energia que desprèn l’astre rei. Amb ell en aquest estat no resulta estrany entreveure nits triomfals de Canaletes. I a més a més hi ha Luis Suárez. Ara que s’acosten els partits de la veritat, un futbolista com ell es converteix en una altra bèstia formidable. El carro avançarà si ell hi és. És dels que s’ajupirien a buscar un cèntim en un bassal si l’equip ho necessités. Qualsevol xavalla en el seu poder és susceptible de convertir-se en un gol. O en un golàs, com el d’ahir. 

Notícies relacionades

Per seguir passant llista al trident, menció a part per a Neymar. Efervescent i murri com sempre, al marge del joc va obsequiar al món amb un nou capítol estrany o ximplet amb les seves botes com a protagonistes. O no se les ajusta bé en l’escalfament o estem sent testimonis d’un innovador procediment publicitari. De traca.

Així que, alleujat d’angoixes el Barça amb aquell 3-0 contundent en 45 minuts brillantíssims, a la segona part va arribar el moment de posar punt mort i aplicar la cartilla de racionament. El Sevilla descompost del principi es va palpar la roba al descans i hi va trobar una mica de coratge. Insuficient per inquietar el Camp Nou. La gent va marxar sota el plugim i de camí es va connectar a la ràdio, a veure si el Madrid patia una rebentada a Leganés. Res. S’ha de dipositar l’esperança en el derbi de dissabte davant l’Atlètic. De la resta sembla que se n’ocuparan Messi, Suárez i companyia.