DUES MIRADES

Pringats

La moderació salarial que aconsella el Banc d'Espanya, sumada a l'alça de l'IPC, es tradueix en el fet que seguiran pringant els assalariats. ¿Incoherència? Més aviat, desvergonyiment

1
Es llegeix en minuts

¡A la merda el cotxe nou! Aquest haurà d’aguantar. Més aviat agonitzar. ¿Fins quan? ¿Fins al 2020? Doncs ja no podrem circular per Barcelona. Si és que, a sobre d’anar explicant misèries, anem contaminant. Tot són alegries a casa del pobre.

  

 El Banc d’Espanya estima que els assalariats no recuperaran poder adquisitiu almenys fins al 2020. Segons les seves previsions, la capacitat de compra baixarà aquest any i seguirà per la vall de les carències un parell d’anys més almenys. La culpa, l’increment de la inflació per l’encariment del petroli i l’electricitat. En canvi, estima que el PIB creixerà el 2,8%, fins i tot per sobre de les previsions del Govern. Però, malgrat aquest increment, aconsella «moderació salarial». Una moderació que, sumada a l’alça de l’IPC, es tradueix en el fet que seguiran pringant els assalariats. ¿Incoherència? Més aviat, desvergonyiment.

Notícies relacionades

    

¿S’ajustaran els sous d’alts directius a aquesta crida a la moderació? ¿S’apuntaran a circular per la vall de les carències o deixaran aquest trajecte tan vulgar als que fa anys que paguen la factura de la crisi? Les previsions macroeconòmiques circulen per vies acomodades, però la desigualtat segueix creixent. Una desigualtat emparada pels que no van abandonar mai els seus seients de cuir, pels quals van esquivar tots els obstacles i, a sobre, ordeixen estratagemes per seguir burlant-se de la majoria. Doncs res, sense cotxe nou a la vista.