Dues mirades

Frau

Mentre Barcelona emprèn una croada contra els pisos turístics il·legals, un dels seus beneficiaris usa la bandera per tapar la vergonya

1
Es llegeix en minuts

 Els veïns del Gòtic es queixen de l’excessiva quantitat de pisos turístics il·legals / JULIO CARBÓ

«Per favor, no obrin la porta a ningú desconegut. L’Ajuntament de Barcelona i els hotels estan fent inspeccions il·legals als apartaments». Així comença el fal·laç missatge que Mark Serra (notori hooligan independentista a les xarxes, militant del PDECat i exponent de l’'alt-right' catalana) entrega als turistes als quals lloga el seu suposat pis. Només que, tal com va destapar una associació veïnal del Casc Antic (ABTS), ni ell és el propietari d’aquell immoble ni de la resta dels 11 pisos turístics il·legals que s’encarrega de gestionar en persona. També, en persona, cobra la taxa turística.

Notícies relacionades

    

No es pot acusar Serra de no anar a cara descoberta. Ho fa a les xarxes, amb predilecció per paraules com «traïdors», «fàstic» o «vergonya», i també als carrers com a sospitós intermediari immobiliari fraudulent. La seva desinhibida manera d’actuar és un símptoma de la impunitat amb la qual el 'lobby' immobiliari creu que es pot moure a Barcelona. Els pisos turístics il·legals o els inversors que compren edificis amb 'bitxos' (inquilins als quals forcen a abandonar la casa) són dues de les múltiples cares d’una extorsió que expulsa els veïns dels seus barris, desposseeix els més febles dels seus drets i dispara els preus de la vivenda. Mentre l’ajuntament està immers en una croada contra el frau, Serra assegura que tot es tracta d’una venjança política. La bandera ja no dona per tapar tanta vergonya.