HÀBITS D'ALIMENTACIÓ INFANTIL

Samanta Villar i les papilles atòmiques

L'ús i abús del sucre, la sal i l'oli de palma crea productes atractius, barats i perillosos

1
Es llegeix en minuts
 

  / EL PERIÓDICO

Una firma d'alimentació infantil titllava Samanta Villar de "acomodada i famosa"alimentació infantilSamanta Villar . En resposta, Villar al·ludia a l'alt percentatge d'oli de palma en els productes de la firma. Ja tinc ganxo de l'article.

Al supermercat hi trobo unes "galetes per a nadons". L'etiqueta diu: "per a nadons a partir de 4 mesos". La llista d'ingredients inclou greix de palma. El greix més barat del mercat. Un quart del pes de les galetes és sucre. 

Llegeixo l'etiqueta d' Llegeixo l'etiqueta d'una papilla envasada: "sucre, oli d'oliva (0,5%), olis vegetals i sal… producte 100% natural"

El sucre és molt addictiu. I una vegada que el teu nadó s'acostumi a productes amb sucre, no voldrà les papilles que tu li facis. Les galetetes costen el doble que unes maria de marca blanca, amb els mateixos ingredients.

REFINAT, NO NATURAL

Llegeixo l'etiqueta d'un potet envasat: "sucre, oli d'oliva (0,5%), olis vegetals i sal… producte 100% natural". El sucre és un producte refinat, no natural. I em pregunto quins són els olis vegetals que no esmenten.  

També diu l'etiqueta: "elaborat amb oli d'oliva". Sí, hi ha oli d'oliva: 0,5%. O sigui, que no n'hi ha. Una papilla casolana portaria almenys un 5% d'oli d'oliva.

Recomanació de l'OMS: no s'hauria d'afegir sal, sucre o altres edulcorants al menjar de nens menors d'un any.

Cada pot de papilla envasada costa un euro. Fer papilles per a tota la setmana (diguem-ne, dotze) et sortirà per tres euros, cinc si comptes l'envàs, que total, ja tenies per casa. No trigaràs més de mitja hora. Menys del que trigues a anar i tornar del súper. Després els congeles i llest.  Ho diu la mare d'una filla que, com totes, es va alimentar de potets i purés fins a l'any.   

LLEGEIX I RECORDA

¿Quina responsabilitat tenen aquestes grans multinacionals en l'elevada taxa d'obesitat mundial? Recorda que l'ús i abús del sucre, la sal i l'oli de palma crea productes atractius i barats. I perillosos. 

Notícies relacionades

Llegeix les etiquetes. Ingredients barats de baixa qualitat, envasos cridaners. Sucre. Sal. Les trampes del màrqueting i de la indústria alimentària. 

I recorda: els  aliments, a vegades, s'han de triar més amb el cap que amb l'estómac.