Dues mirades

Talons

En la gala dels Goya vam veure dones fent equilibris i subjectant-se a un sòlid braç masculí. Fantàstica representació de la bella debilitat

1
Es llegeix en minuts

Així van ser els moments més hilarants de la gala dels Goya / EL PERIÓDICO

Donald Trump exigeix a les dones que treballen a la Casa Blanca que vesteixin «com a dones». És a dir, com un preciós objecte decoratiu. Una osca més a la culata de la regressió. L’anglesa Nicolas Thorp va perdre el seu lloc de treball temporal per negar-se a lluir talons. Va ser tal la seva indignació que va llançar una petició al govern exigint que es declarés il·legal l’ús obligat de talons alts en l’àmbit professional. A l’haver aconseguit més de 150.000 firmes, els codis de vestimenta sexista seran debatuts al Parlament britànic.

    Els talons van acaparar uns minuts en la gala dels Goya. El seu presentador, Dani Rovira, en va portar per posar-se en les «sabates de les dones». El gest pretenia ser un gag empàtic, però, posats a defensar la igualtat, potser hauria d’haver advocat per descalçar-se d’una norma social que anima les dones a elevar-se sobre uns talons vertiginosos. Les vam veure durant la gala. Fent equilibris a les escales. Subjectant-se al sòlid braç masculí que les acompanyava. Una fantàstica representació de la bella debilitat. També va ser rellevant l’actuació dels actors Adrián Lastra i Manuela Vellés. Van interpretar una cançó elaborada amb títols de pel·lícula. Ella, amb un vestit mínim, just per sota de les natges. Ell… lluïa pantalons. I, reconeguem-ho, ens hauria estranyat molt que hagués actuat en calçotets. Portem enganxat a la mirada el filtre de la discriminació.