Anàlisi

Bernie no va escollir hereu

2
Es llegeix en minuts
jdomenech37021947 file   this is a thursday  oct  14  2010 file photo of  the 170127192444

jdomenech37021947 file this is a thursday oct 14 2010 file photo of the 170127192444 / Alexei Druzhinin

Fa uns anys, quan encara no havia decidit vendre, per 70 milions de lliures esterlines, la seva immensa mansió al poderós magnat indi de l'acer Lakshmi Mittal, el ja veterà Bernie Ecclestone, que feia diverses dècades que dirigia amb braç d'acer la F-1, va rebre a la seva casa londinenca un important dirigent automobilístic. Parlarien, és clar, dels seus diners, dels seus contractes i, sens dubte, de maniobres no gaire netes (i honestes) al pàdoc del 'Gran Circ'.

Quan va acabar la xerrada negociació i després d'haver-se menjat uns sandvitxos, perquè el restaurant preferit d'Ecclestone estava tancat (era diumenge, un dia qualsevol per fer negocis per al 'Tiiiito' Bernie, com l'anomenaven al circuit de Jerez), el convidat va demanar al seu amfitrió permís per parlar-li d'una «cosa molt important». I Ecclestone, és clar, li va dir: «Soc tot orelles».

El magnat de l'automoció s'hi va llançar, com si fos el pilot d'un poderós Ferrari o MacLaren. I li va plantejar que no tenia sentit que estigués tan sol al món, tan aïllat de tot i, sobretot, de tots, que seguís portant, guiant, manejant un negoci (¿esport? No, no, va dir «negoci», sabia del que parlava) tan important, tan delicat, tan extrem en les seves negociacions. «No entenc com no t'has preparat ja, als teus anys, a la teva edat, un hereu, la persona, escollida per tu, és clar, que et substitueixi quan tu decideixis deixar-ho. Quan sigui, és clar».

A la porra la F-1

Ecclestone va ser molt contundent en la seva resposta i explicació. Podia haver-se ofès, ja que entre els seus plans no hi ha hagut mai el de deixar el comandament del 'negoci', però va ser molt condescendent i comprensiu amb el seu amic. És més, fins i tot li va semblar que ho havia suggerit pel seu bé.

Notícies relacionades

«Mira, no hi ha res pitjor ni més perniciós i perillós en aquesta vida que buscar i preparar el teu hereu. ¿Saps per què? Perquè en el mateix moment en què esculls hereu, el col·loques al teu costat i li ensenyes tot el que saps, perquè és l'única manera que pugui substituir-te, aquesta persona, sigui qui sigui, sigui com sigui, des del primer dia el que pretendrà és matar-te com més aviat millor, accedir a la teva butaca com més aviat millor, acabar amb tu com més aviat millor. No, no, no penso preparar el meu hereu ¡ni de conya! ¿Saps per què? Perquè quan jo me'n vagi de la F-1, m'importarà un rave (va dir una altra cosa, ¡segur!) el que li passi a la F-1».

Ja ho veuen. Amb el pas dels anys, els nous amos han acomiadat Bernie. I, sí, li importa un rave (o com es digui), què passi amb la F-1. Ell ja és arximultimilionari.

Temes:

Automobilisme