DUES MIRADES

Assalt a la banca

La possibilitat que Google i Facebook s'entremetin en el vedat, fins ara exclusiu, de la banca ha esperonat les entitats tradicionals a evolucionar tecnològicament

1
Es llegeix en minuts
icoy35344771 mark zuckerberg  founder and chief executive officer of face160901185113

icoy35344771 mark zuckerberg founder and chief executive officer of face160901185113 / Bloomberg

Ara mateix penjo les fotos del sopar. ¿Has llegit l’article que he compartit? El vaig veure al mur d’un amic. ¡Vaja! No sabia que havies canviat de feina. Et pago a través de Facebook, ¿'ok'?... Molt aviat, aquesta última frase serà una realitat. Podrem enviar o rebre diners a través de la xarxa social. Una cosa que ja passa als Estats Units i que significa el primer pas de l’empresa tecnològica per convertir-se, entre moltes altres coses, en un banc global. El repte ja fa uns anys que està anunciat. La possibilitat que gegants com Google i Facebook s’entremetin en el vedat, fins ara exclusiu, de la banca ha esperonat les entitats tradicionals a evolucionar tecnològicament. L’amenaça és evident.

Notícies relacionades

    

Ho sabem, no hi haurà manifestacions en solidaritat amb la banca. Les hipoteques abusives. El frau de les preferents. El rescat amb diner públic… Són molts els escàndols que han soscavat la seva reputació. No només a Espanya. Recordem que amb Lehman Brothers va començar tot. La comoditat, la possibilitat d’estalviar-nos comissions ofensives o l’atipament és possible que ens animin a saludar amb entusiasme aquest duel de titans. El que no està tan clar és que els ciutadans hi sortim guanyant. O, exactament, què guanyarem i què perdrem. D’entrada, la convivència en un mateix espai de la nostra vida privada i les nostres transaccions econòmiques resulta, com a mínim, inquietant.