Editorial

Adéu al delfinari

La marxa dels cetacis del Zoo de Barcelona marca el camí del que pot ser la reforma de la instal·lació

1
Es llegeix en minuts
 

  / JOAN CORTADELLAS

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit que abans del 2019 ja no hi haurà dofins al Zoo de la ciutat. Després d’un controvertit debat ciutadà i polític i de reunir un grup de treball que fa gairebé un any que estudia la qüestió, Barcelona en Comú, el PSC, ERC i la CUP han acordat que el consistori no emprendrà la milionària reforma de l’obsolet delfinari que exigeix l’Associació Europea de Mamífers Marins perquè el Zoo no sigui expulsat de l’organització. La ciutat ha de buscar destí per als quatre dofins de la instal·lació.  

Notícies relacionades

La decisió és una victòria per a les associacions animalistes i marca el camí del que pot ser la reforma del parc, que aquestes entitats voldrien que fos tancament. No hi ha dubte que els dofins són una de les principals senyes d’identitat del Zoo, i que la decisió de no invertir en la construcció d’un delfinari que compleixi amb els requisits internacionals de pedagogia i preservació és un precedent respecte del que pot acabar passant amb el parc, tot i que són moltes les veus que defensen que la instal·lació, amb les consegüents reformes, té un paper per jugar en una ciutat moderna i respectuosa amb els drets dels animals com és Barcelona. 

Tancar el delfinari no és tan fàcil. Queda per decidir què passarà amb els animals. Cap de les solucions sobre la taula és satisfactòria, i alguna, paradoxalment, passa per deixar-los en captivitat. Tan important com tancar el delfinari és fer-ho bé.