El 'cas Nerea'

Estafes i malalties rares

La sanitat pública és un bé que no hem de perdre i que hem de seguir reivindicant

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp36535172 el caso nadia en los medios  intervencion de nadia y sus pad161206222415

zentauroepp36535172 el caso nadia en los medios intervencion de nadia y sus pad161206222415

Sóc mare d'una nena amb una malaltia rara: microsomia hemifacial. No tinc espai per estendre'm sobre el tema, només em donen 3.000 caràcters. Si en volen saber més, 'googlegin'.  

 

La meva filla té doble nacionalitat, canadenca i espanyola. I tinc família als Estats Units. Si la meva filla hagués pogut tractar-se millor, en qualsevol d'aquests dos països, jo hauria viatjat allà. No sé com hauria pogut pagar el tractament. Però a més es necessita una tècnica de reconstrucció molt nova, i els seus pioners són… en la sanitat pública espanyola. En l'equip de la doctora Romance.

LES CADENES DE L'ENGANY

Fa anys que dic que cada vegada que t'envien una cadena del "nen Tal necessita diners per curar-se a Xipiflistan o a Houston" es tracta d'una estafa. El mateix tractament que et donen a Houston te l'ofereix la sanitat pública aquí. O millor. Naturalment, no et donaran tractaments experimentals. Però és que els tractaments experimentals són això: experimentals. I un metge amb ètica no hauria de cobrar per usar un pacient com a conill d'Índies. En general, al contrari, a qui se sotmet a aquests tractaments se li paga.

 

Cada vegada que advertia que aquestes cadenes eren estafes, me'n muntaven una de grossa per ser una dona cruel que no tenia compassió per un nen malalt. Jo sé que la Nadia no és l'única. Si ens poséssim a investigar cada cas de pares de nens i nenes que han passat per platós a recaptar diners per a les malalties rares dels seus fills, comprovaríem que en la majoria el tractament el cobria la sanitat pública. 

En la majoria de casos de pares que desfilen pels platós,  el tractament per als seus fills malalts el cobreix la sanitat pública espanyola

¿Recorden Anna Allen? Aquella actriu que es va passejar pels platós dient que havia estat als Oscars i havia aparegut en un capítol de 'The Big Bang Theory', i era tot mentida. Cap periodista va comprovar la informació. Cap periodista va comprovar que la sanitat pública espanyola cobreix el tractament de tricotiodistròfia, la malaltia que afecta la Nadia. Els periodistes no van verificar molts altres casos d'estafa que van esquitxant xarxes socials i mitjans de comunicació.

 

Quan et demanen diners per a un nen amb càncer, o amb qualsevol altra malaltia "que no es pot tractar a Espanya", no només, en la majoria dels casos, t'estan estafant, sinó que a més es desacredita la sanitat pública d'aquest país. Que pot tractar un càncer o una malaltia rara tan bé com qualsevol hospital estranger. O millor. La meva filla ha sigut operada amb èxit gràcies a la Seguretat Social. Gràcies a l'Hospital Doce de Octubre i a l'Hospital Niño Jesús. 

ENS HI VA LA VIDA

La pròxima vegada que li enviïn una d'aquestes cadenes, pensi que el pròxim nen malalt pot ser el seu. I llavors pensi que si vol ajudar no un sol nen sinó molts nens, no recolzi cadenes de Facebook o WhatsApp. Ni fundacions de nom opac "contra el càncer" (o el que sigui) que es promocionen a través d'anuncis de marques comercials (tipus: "Si compres el producte o viralitzes el nostre anunci destinem un euro a la fundació X"). Recolzi la Marea Blanca i defensi una sanitat pública.

Notícies relacionades

 

La sanitat pública és un bé que no hem de perdre i que hem de seguir reivindicant. Perquè ens hi va la vida.