Cinc nyaps estètics i ètics

La investidura fracassada de Rajoy ha deixat en evidència les males arts a les quals recorren els que poden

1
Es llegeix en minuts
bgasulla35339807 spain s acting prime minister and popular party leader maria160902105604

bgasulla35339807 spain s acting prime minister and popular party leader maria160902105604 / Francisco Seco

Terry Dubrow i Paul Nassif protagonitzen 'Chapuzas estéticas', un 'reality' televisiu en què aquests cirurgians plàstics intenten posar remei a les carnisseries perpetrades per altres metges. Atenen 'friquis', gent amb problemes de salut i pacients que l’única cosa que busquen és assemblar-se a algun famós. Una cosa semblant ha passat aquesta setmana al Congrés, on s’ha registrat una cadena de nyaps estètics i ètics en la investidura de Mariano Rajoy. Dubrow i Nassif tenen molts llocs on posar el bisturí.

NYAP 1: La data del debat. Rajoy va admetre haver dictat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el dia en què s’havia d’iniciar el debat d’investidura. Com a conseqüència d’això, unes hipotètiques eleccions per Nadal, desastre del qual es podria culpar el bloqueig provocat pel PSOE.

NYAP 2: El format del debat. Vilipendiat quan el candidat va ser Pedro Sánchez, el model de debat ha permès que la primera sessió fos un (soporífer) monòleg de Rajoy i una pèrdua de temps.

NYAP 3: ¿Quan explico el dèficit? El Govern en funcions va decidir dimecres, contràriament al que és habitual, fer públiques les pèssimes dades del dèficit de l’Estat ben avançada la tarda, quan el debat s’acostava al final.

NYAP 4: El pacte PP-C’S. Definit per Pablo Iglesias com «la hipoteca taronja», l’acord s’ha demostrat paper mullat. El candidat l’ha defensat amb un entusiasme descriptible («no passarem a la història per aquest acord») i no ha perdut l’ocasió per menysprear el líder de Ciutadans. Aquest, al seu torn, va confessar que Rajoy no és digne de confiança.

Notícies relacionades

NYAP 5: Pensions i funcionaris. Fidel al seu costum de recórrer als ressorts de l’Estat quan convé, Rajoy ha intensificat el 'prèssing-Sánchez' al descartar una pròrroga per decret dels Pressupostos, de manera que les pensions i les nòmines dels funcionaris quedaran congelades.

     Dubrow i Nassif basen el seu èxit en el rigor. No accepten un cas si no veuen possibilitat de millora. Costa poc anticipar què farien aquí.