Pedro Sánchez, el senyor Fantàstic

Sánchez és com el senyor Fantàstic, un home de goma que resisteix la pressió

1
Es llegeix en minuts
jjubierre35319059 madrid  29 08 2016  politica  rueda de prensa de pedro s nch160829141124

jjubierre35319059 madrid 29 08 2016 politica rueda de prensa de pedro s nch160829141124 / JOSE LUIS ROCA

Algú deu haver llançat la consigna ja fa setmanes. «Canya a Sánchez». Que si no està a l’altura de les circumstàncies. Que si el país se’n va en orris mentre ell es banya a les aigües d’Almeria i Eivissa. Que si es nega a l’abstenció en la investidura a pesar de l’opinió de les bases i de l’aristocràcia socialista (barons inclosos). Que si l’acord entre el Partit Popular i Ciutadans comparteix 100 punts amb el que al seu moment van subscriure el secretari general del PSOE i Albert Rivera. Que si s’absté d’Espanya...

    «Canya a Sánchez». Doncs resulta que Pedro Sánchez és de goma. És com el senyor Fantàstic, el fabulós científic del còmic creat per Stan Lee i Jack Kirby que, com a conseqüència un accident amb raigs gamma, es convertia en un home de goma. Davant la pressió (i quina pressió està rebent aquests dies), Sánchez, com el senyor Fantàstic, s’adapta, es torna maleable i aguanta sencer. Deforme, però sencer. Si l’aixafes, tres quarts del mateix. Resisteix com el que més.

    També podríem denominar Sánchez el Doctor No. Ho ha reiterat mil i una vegades. I aquest dilluns, després de l’entrevista amb el líder del Partit Popular, ho ha tornat a explicar: el PSOE, que a la vista del resultat electoral és la força al voltant de la qual s’hauria de conformar una hipotètica alternativa al PP, no pot acceptar el «xantatge» de Rajoy. 

¿Qui serà la Cosa?

Notícies relacionades

El president en funcions segueix lluny d’oferir la més mínima cosa semblant a un agafador que pugui utilitzar Sánchez. Aquesta setmana, més que mai, no serà no. Després de rebre una pressió increïble, després d’aguantar pulles de propis i estranys, el secretari general socialista s’ha carregat de raons per no permetre un Govern dels populars. Com diuen els seus pròxims, Sánchez no pot «indultar» l’Executiu de Rajoy.

    Aquest dimarts i, sobretot aquest dimecres, veurem qui guanya en aquest singular duel. Podrem veure si el senyor Fantàstic torna a exhibir elasticitat per absorbir cops i pressions. Però també podrem veure qui, d’entre els líders polítics que prendran la paraula, són la Cosa, la Dona Invisible o la Torxa Humana.