Balises oportunes

1
Es llegeix en minuts

Article 494. L’altre dia vaig llegir una notícia que em va encantar. A Corea del Sud les han donat unes balises a les embarassades i als minusvàlids perquè s’il·lumini una llum en els autobusos quan ells hi entren i així la resta de la gent s’adoni que s’han d’aixecar d’aquells llocs reservats especialment per a ells.

Hi havia tan poc respecte per als seients reservats, que han hagut de prendre aquesta mesura dràstica per posar en evidència la gent que s’aprofitava d’aquests llocs.

La notícia me la va explicar un amic que havia ideat un ús diferent per a aquestes balises. Ell pensava… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. Ascensor para el cadalso de Louis Malle (A contracorriente Films). Aquesta pel·lícula segueix tenint alguna cosa única perquè parla de tot sense emfatitzar res en concret. L’extra amb l’entrevista amb Jeanne Moreau és brutal.

Segon lloc. Olga Peretyatko (en el marc del Festival Castell de Peralada). Em va encantar l’espectacular tàndem que la soprano russa va formar amb el pianista Giulio Zappa. Tots dos es comunicaven respirant i assaborint l’art de l’altre.

Primera posició. Ailey II (també en el Festival Castell de Peralada) Meravellosa la companyia de dansa Alvin Ailey. Brutals les tres parts, però em va entusiasmar aquell final al ritme d’una meravellosa versió de Rock-a my soul in the bosom of Abraham.

I el meu amic pensava que aquelles balises seria interessant que les tinguessin també aquelles persones que necessites conèixer en aquesta vida i que saps que canviaran la teva existència. Diu que hi hauria d’haver aquesta balisa perquè tinguessis l’oportunitat de saber que són a cent metres de tu. També deia que servirien per poder evitar aquella altra gent que no necessites en la teva vida.

Notícies relacionades

Balises que t’ajudessin a trobar persones en forma d’oportunitats perdudes i també per evitar disgustos. És una idea complicada de posar en pràctica però realment interessant.

Fins que existeixin, s’haurà de  seguir utilitzant com a aliats per a aquest fi l’instint i la sort a coincidir-hi. ¡Bon diumenge!