IDEES

Superacions tecnològiques

1
Es llegeix en minuts

Article 493. L’altre dia em vaig retrobar amb aquell veí que sempre m’entusiasma, les teories del qual sempre m’enriqueixen. No sé mai l’edat exacta que té, tampoc l’hi he preguntat, però jo calculo que es troba entre els 90 i els 100 anys.

Però l’altre dia vaig decidir atrevir-m’hi i em va dir que últimament ja no pensa en anys, sinó en els Mundials de futbol que ha viscut intensament. Diu que és una bona mesura per a aquests temps. I que ara, quan li pregunten per l’edat, ell sempre contesta que té 19 Mundials, de manera que és un adolescent.

Però la frase que em va commocionar no va ser aquesta, sinó una que em va dir sobre la tecnologia. M’estava explicant que no feia ús de xarxes socials per internet ni tampoc les entenia, i seguidament em va xiuxiuejar… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. Nit i boira d’Alain Resnais (A contracorriente films). Magnífic documental que et trastorna i t’emociona. Una joia que t’educa amb passió.

Segon lloc. Joan Baez (en el Festival Jardins de Pedralbes). Energia, espiritualitat i una sensació de trobar les paraules justes per als instants adequats. Escoltar Baez en directe és guaridor per als sentits.

Primera posició. Pink Martini (en el Festival Castell de Peralada). Peralada aconsegueix sempre portar la teva felicitat a màxims i aquesta fabulosa orquestra va aconseguir extreure als espectadors un gran somriure i fer-nos oblidar tots els problemes amb unes melodies extraordinàries. 

Notícies relacionades

I el que em va dir el meu veí abans de desaparèixer va ser una reflexió al voltant de la tecnologia. Em va xiuxiuejar amb un somriure: «Vosaltres, els que ara teniu entre 40 i 50 anys, us penseu que ho domineu tot, però el que no aconseguiu veu-re encara és que un dia apareixerà un avenç tecnològic que us superarà. Potser encara no existeix però algun dia arribarà... Perquè a tots ens arriba».

Crec que té tota la raó i ja desitjo que arribi aquest instant, sobretot per saber quin serà aquest avenç estrany que ens superarà. Per cert, jo tinc nou Mundials d’edat. ¡Bon diumenge!