CDC i Rosa Benito s'acomiaden

2
Es llegeix en minuts

Divendres vam viure dues sessions televisives molt intenses. A TV-3 (Telenotícies) i a 8TV (8 al dia) ens van ensenyar el funeral i enterrament de Convergència Democràtica de Catalunya. Al Deluxe,l'adéu definitiu de Rosa Benito, que ha jurat que no tornarà mai més a Tele 5. ¡Ah! Han sigut dos comiats molt emotius. Anem primer amb el cas de Rosa Benito. D'entrada anotem una raresa: es va presentar vestida completament de groc. Home, és un color que tota la gent del teatre i de la comèdia sempre eviten. Diuen que porta mala sort. Molière una nit va sortir a representar la seva obra El malalt imaginari vestit de groc, i va tenir un atac d'hemoptisi allà mateix que el va portar a la tomba. No és el cas de Rosa Benito, per fortuna. Va estar una horeta llarga al programa, i va explicar que se n'anava perquè havia comprès que, per a Tele 5, ella només era un número. Efectivament, sí senyora. Això ja ho sabia aquell que va ser sensacional radiofonista, Luis Arribas Castro, quan deia: «La ternera no se paga con ternura». Va afegir també una cosa interessant la senyora Benito: mirant cap amunt, trepanant amb els ulls el sostre del plató potser buscant un punt de suport estratosfèric, va exclamar: «Fora d'aquí hi ha alguna cosa. Espero que sigui el futur». ¡Ah! Bonic reliquiari. Fora de la bombolla de Tele 5 hi ha vida. D'això no en tingui cap dubte. El que potser no hi trobarà és el fabulós sou que paga aquesta cadena per practicar canibalisme. Al final, ella i Jorge Javier es van abraçar una miqueta. No hi va haver llàgrimes. Només una frase que va dir ell, quan ella ja havia marxat: «Em fa molta pena». Semblava un epitafi. No transmetia afecte.

Notícies relacionades

El funeral per Convergència va ser més entretingut. El Telenotícies vespre (TV-3) va poder enganxar, al final, el cacau que es va muntar entre la militància del partit. Ens deien en aquest informatiu que molta gent va abandonar el recinte enfadada perquè no els agradava cap dels dos noms per triar. A 8 al dia (8TV) en van fer una anàlisi més fina. Mentre Cuní advertia: «¡Rebel·lió! ¡Mala maror! ¡Baralla interna! ¡Mal rotllo!», el seu tenor Milián Mestre llançava aquest dard: «Això no és una renovació, ¡és un reenganxament!» Bona punteria.

Jo no em preocuparia. Això és com el cas de Bertín: va canviar de cadena i de nom del programa, però el protagonista és el mateix. Per Rosa Benito tampoc pateixin. Ja s'ha acomiadat diversos cops. Sempre torna. La vida a fora és molt dura.