Al contraatac

Hauria de parlar-los...

2
Es llegeix en minuts

Avui hauria de parlar-los de la ressaca electoral. D'aquells votants invisibles del PP que han de dedicar-se un somriure còmplice quan es reconeixen. D'aquell Rajoy encara exultant després de comprovar que la por al desconegut fa més por que la corrupció dels coneguts. Tenen molt ben clissat el truc al seu potencial votant. Que tampoc es confiïn: tard o d'hora hi haurà eleccions, seguirà havent-hi cabreig social i no sempre tindran un brexit en jornada de reflexió.

Hauria de parlar-los del PSOE, al qual després de celebrar el no sorpasso li comença a fer mal la bufetada. D'aquella Susana Díaz que després de diumenge va decidir promocionar-se per televisions i ràdios com qui està a punt d'estrenar programa a nivell estatal després de triomfar a Canal Sur. Compte amb els salts, que en aquest país la política és com la cervesa: la Cruzcampo agrada molt a Andalusia, l'Estrella a Catalunya… però hi ha qui no les pot sofrir a la resta d'Espanya.

Hauria de parlar-los d'Units Podem, que està a punt de batre el rècord de com convertir la nova política en vella. Que el partit ja tingui els seus ismes (pablisme, errejonisme…) em recorda el felipisme i el guerrisme de quan el corró socialista es va començar a oxidar. Que amb 71 diputats -després de només dos anys de vida- tot sembli un fracàs, és un dels millors exemples del mal que poden fer les expectatives. La pròxima vegada que una enquesta els doni un bon resultat, que apareguin Iglesias i Errejón junts i la cremin en públic, si pot ser en un plató de televisió.

Hauria de parlar-los de Ciutadans, i el seu líder Albert Rivera,  que somiava ser Suárez, i sí, ho ha aconseguit: però no el Suárez de la UCD sinó el del CDS. I tampoc és que els seus resultats siguin un desastre, però recordem que fa pocs mesos les enquestes el col·locaven disputantli la presidència del Govern a Rajoy. Carai amb les enquestes. Primer van inflar Ciutadans, i el globus va petar. I després van inflar Units Podem, i el globus va petar. ¿Qui deu encarregar aquestes enquestes?

Notícies relacionades

Hauria de parlar-los del resultat a Catalunya, i de com el pressing CUP s'ha convertit en pressing En Comú després que els ex-Junts Pel Sí els hagin posat a parir en campanya electoral. Curiosa fórmula la de l'independentisme que governa: intentar destrossar algú i després estendre-li la mà per «eixamplar la base». ERC i CDC fa mesos que van a al seva, jugant amb la seva pilota, i quan perd aire (no gaire) decideixen trucar a casa de qui té pilota nova. «Per l'interès, t'estimo, Xavier».

Hauria de parlar-los de tot això, però sóc a Lampedusa, a punt de salpar cap a la costa líbia, des d'on cada dia segueixen sortint milers de persones que intenten arribar al nostre continent mentre les autoritats europees posen portes al mar. Veure de prop problemes de veritat potser m'impedeix la setmana que ve parlar-los del que els hauria de parlar.