Quan només es pot guanyar o guanyar

1
Es llegeix en minuts
 Leo Messi es lamenta després de fallar el penal contra Xile.

 Leo Messi es lamenta després de fallar el penal contra Xile. / DAVID FERNÁNDEZ (EFE)

Quan hi ha partits que només es poden guanyar o guanyar, i es perden, es corre el risc que es produeixin incendis de les dimensions de la frustració. O la ràbia. Almenys a l’Argentina, on el futbol de la selecció es dramatitza fins a l’excés. Messi és un futbolista frustrat. O enrabiat. No es tornarà a posar mai més la samarra albiceleste, ha assegurat. Crema el país. Com ell crema per dins. No es podia perdre. No una altra vegada. I acostumats com estem a rebre de l’Argentina reaccions hiperbòliques dels seguidors, els comentaristes o fins i tot els exfutbolistes, la declaració en calent del millor jugador de la història rima amb la grandiloqüent desil·lusió de tot un país.

Notícies relacionades

Messi sembla contagiat de la loquacitat característica dels seus compatriotes quan juga amb la samarreta nacional i fins i tot gosa criticar la seva federació, de la mateixa manera que la contenció d’aquí l’acompanya quan vesteix la blaugrana. Emmarquem aquesta tovallola que tira a una ventada.

Que s’agafi unes vacances, s’assereni i torni a Barcelona a recuperar la seva grandesa. I mentre allà apaguen el seu incendi, algun ajust s’haurà de fer aquí a Sant Joan Despí per afinar amb els penals. Que corri el temps i el Tata Martino (o qui sigui) se les apanyi uns partits sense ell. Ja arribarà el moment oportú de posar el titular del seu retorn amb la selecció. Li queda mínim un Mundial.