Al contraatac

Tragèdies i ultradreta

2
Es llegeix en minuts

A les tragèdies de Bamako i París s'hi afegeix que els ultradretans en poden treure profit polític. Forassenyat contrasentit.

¿Per què voten un partit d'extrema dreta? Ja ho entenc. Si el teu país pateix amenaces, tu votes un partit que amenaça. Si tens por, votes un partit que fa por. Si experimentes desassossec, votes una opció desassossegant. I si sents odi, votes un partit per odiar organitzadament. La vostra bel·licosa debilitat és en si mateixa un altre problema. No sé de qui ens defenseu, però sí que sé que molts ens hem de defensar de la vostra defensa. Sou el rottweiler que es menja el fill del seu cuidador.

L'antisemitisme i la islamofòbia són pura falta de talent i demostren la incapacitat per convèncer en una disputa dialèctica. Busqueu l'explicació dels vostres fracassos en els suposats ardits del judaisme i l'islam. Ser contrari per prejudici només testimonia que al món hi ha envejosos i fracassats. Com diria Hannah Arendt referint-se a Adolf Eichmann, sou homes i dones «terroríficament normals».

Exhibicionisme bel·licista

L'extrema dreta europea i el seu creixent vigor electoral no serien més que un fenomen moralment vexatori si no fos perquè, a més, aconsegueixen canviar els comportaments de la resta de formacions polítiques. Hollande és l'exemple recent de l'exhibicionisme bel·licista i de l'estat d'excepcionalitat política en un forçat semitò més alt perquè existeix la senyora Le Pen, disposada a recollir els vots tacats de sang.

En la major part dels països suposadament civilitzats d'Europa han sorgit formacions ultradretanes que obliguen la resta de partits a la ganyota i la mascarada. Amb l'excusa que els vots no vagin a la ultradreta, es proposen de vegades polítiques veïnes. Alcem discretament el braç per frenar la sagnia cap als fronts nacionals - albades - FPO - UKIP i un llarguíssim etcètera.

Cameron amenaça d'anar-se'n d'Europa perquè quatre milions de vots del Regne Unit han votat l'extrema dreta. A Àustria, mostrar sensibilitat per la multiculturalitat implica regalar vots als ultres. A Finlàndia i Hongria les uneixen també un enorme pou negre de vots totalitaris.

Notícies relacionades

El terrorisme integrista i la ultradreta europea han nascut per entendre's. És la nàusea del com més malament, millor. Em nego a creure que la ultradreta ens condicioni, em nego que les morts de París donin vots a Le Pen, em nego que la gent no pugui ser conservadora sense ser hooligan de les desferres polítiques i em nego a donar per fet  que per aquí estem vacunats de la carcúndia.

Es pot decidir bombardejar o no, es poden enviar tropes o no, però que la decisió no es prengui per l'insolent calendari electoral.