Per fi, Raimon torna a Xàtiva

1
Es llegeix en minuts

El silenci institucional antic i molt llarg, persistent i contumaç, de més de 20 anys, que el poder del PP valencià va imposar sobre la figura de Raimon es va truncar el 9 d'octubre amb la concessió al cantautor de l'Alta distinció de la Generalitat presidida avui pel socialista Ximo Puig en aliança amb Compromís.

Ahir va ser Xàtiva, la seva vila natal, la que va posar fi a la flagrant injustícia de l'oblit conscient de la dreta (ideològicament sectari) amb el nomenament de Raimon com a fill predilecte, un reconeixement públic, merescut i necessari a qui tant ha significat per a la cultura popular així com per a la llengua d'aquest país.

Notícies relacionades

Raimon, que oferirà dos recitals a Barcelona promoguts per aquest diari -els dies 3 i 4 de desembre- per celebrar el seu 75è aniversari, és molt més que un artista. És un referent de la societat, creador d'un imaginari col·lectiu i impertorbable defensor de les llibertats i de l'esperit crític.

La mesquinesa del PP encara és present a Xàtiva, juntament amb Ciutadans, per negar un homenatge que les forces progressistes han fet per fi possible. Com a exemple de dignitat, de permanència i coratge a l'escenari, com a impulsor i recreador d'una literatura que ens agermana, creditor de guardons i medalles a Espanya i a Catalunya, Raimon és consciència musical i poètica de la lluita per la democràcia i de l'elogi de la civilitat com a forma de convivència.