idees

¿Qui serà James Bond?

1
Es llegeix en minuts

Sóc conscient que la nostra imminent desconnexió del malvat Estat espanyol és un dels temes que, com diria Luis María Anson, fan cremar els cabells, però no és l'únic de la nostra agitada actualitat. Jo, per exemple, estic molt preocupat per la successió de Daniel Craig al capdavant de la saga de James Bond, l'agent 007 amb llicència per matar (encara que últimament només ho faci d'avorriment). Enganxat a Bond des que el vaig descobrir a la tendra edat de 6 anyets, enfrontant-se a l'astut doctor No, he vist totes les seves pel·lícules, encara que ara ja només ho faci per la força del costum i pel meu nen interior, que ja m'està donant la tabarra perquè el porti a veure Spectre, encara que em dóna la raó quan li dic que miro Craig i veig Vladímir Putin, no Bond. No entendré mai com li va anar a parar el rol de 007 a algú nascut per interpretar el malvat de torn.

Notícies relacionades

Ara sembla que em deslliuraré d'ell, ja que es declara cansat del paper i als bondòlegs ens ha sortit feina. Sona el nom d'Idris Elba, un actor fantàstic (vegeu la seva sèrie Luther), però també és una cosa que Bond no ha sigut mai: negre. Roger Moore, que no em negaran que té certa autoritat moral en l'assumpte, ha declarat que Bond no pot ser ni una dona -com li ha passat al pobre doctor Watson a Elementary- ni un homosexual -com va suggerir fa anys Rupert Everett, postulant-se per a això-. Estic amb Moore: Bond ha de ser hetero i vagament masclista, ja que es tracta que acabi amb el seu arxienemic du jour, no que se'l tiri.

De totes maneres, crec que el tema fonamental és treure Bond de la rutina i la previsibilitat de les seves últimes aparicions. Malgrat el que diguin alguns crítics, Sam Mendes no li ha aplicat a 007 el tractament de xoc que alguns desitgem i que podria emprendre Tarantino si el deixessin escriure i dirigir una entrega. Però s'imposa el conservadorisme, i si un ja es forra sense trencar-se el cap, ¿per a què hem d'innovar? Temo que el meu nen interior i jo no li importem a ningú.

Temes:

Cine James Bond