LA CLAU

El triplet, els pares, els fills

1
Es llegeix en minuts

Luis Suárez va marcar l'1-2 i les parets i el terra de la vivenda on estàvem veient la final contra la Juve van tremolar pels salts de les quatre famílies allà concentrades. La tribu saltava envoltada de cadells armats amb l'última samarreta de Messi i senyeres i banderes blaugrana. De l'erupció selvàtica va fugir una nena. Ona (8 anys) corria plorant pel passadís.

El crit va quedar congelat. Es van desnuar les abraçades mentre la canilla de nens cridava des del balcó «Barça, Barça, Barça» envoltada per l'esclat dels primers petards de la revetlla al carrer. «S'ha espantat, no s'esperava que aquells pares que coneix de la sortida del col·le, de veure'ls jugar al pati i dels sopars trimestrals, es posessin a bramar així, de sobte», ens va comunicar compungit el pare de la criatura. Tots ens vam avergonyir una mica, bastant...

El dissabte anterior vam cometre l'error de buscar el metro per arribar al Camp Nou. En l'intercanviador de la plaça d'Espanya, una horda de bascos contents, molt contents, van espantar fins al col·lapse l'Àlex, 5 anyets. Claustrofòbia subterrània, una turbamulta eufòrica, etílica. Un crit anomenat irrintzi«Athleeeetic, Athleeeetic, Athletic geuria» «QuenEuskadisepreparalarevoooolución», «A la bi, a la ba, a la bim bom bam, Athletic ganarà». Decibels desorbitats, molta calor. Carn basca abrasada. Un nen de Barcelona a la graella. «Ja no m'agraden els de l'Athletic», va mussitar quan vam arribar al seient en una grada blaugrana esquitxada de Josebas blanc-i-vermells. «Ja no m'agradin els de l'Athletic».El dissabte del triplet, l'Ona es va recuperar de l'ensurt i va abraçar el seu pare en el gol de Neymar. El dissabte del soroll, l'Àlex va celebrar el millor gol de Messi davant l'Athletic i va avisar que Suárez es reservava per a Berlín. La va encertar.

Notícies relacionades

Record inesborrable

Els nens ens donen lliçons de vida. D'aquí uns anys amb prou feines se'n recordaran d'aquesta primavera del 2015, la del triplet amb la tribu saltant. Tocarà als pares recobrar les anècdotes perquè els quedi clar que aquests han sigut dies inoblidables, per guardar al cofre dels locos bajitos que tan bé cantava Serrat.