Villalobos juga al 'Candy Crush'

1
Es llegeix en minuts

L'addicció de Celia Villalobos al 'Candy Crush' Saga acaba de regalar-li a Podem un demolidor vídeo preelectoral. Perquè s'ha d'estar enganxada al videojoc per posar-se a alinear caramels a la tauleta mentre s’està presidint el debat sobre l’estat de la nació al Congrés i està en l’ús de la paraula el president del Govern. Difícilment trobarà Pablo Iglesias una metàfora millor per descriure una casta que, segons el plantejament del seu partit, escenifica un debat d’esquena al poble, dins d’una bombolla de vidre i tan avorrit que fins i tot qui el presideix aprofita l’estona per fer una partideta amb les llaminadures de colors mentre segueix el discurs.

Un regal també al sobiranisme català, ja que es dóna la circumstància que la distracció de Villalobos es va produir quan Mariano Rajoy responia al portaveu de CiU a la Cambra, Josep Antoni Duran Lleida, que acabava de tronar des de la tribuna d'oradors que, si persisteix l'immobilisme, «ens trobarem que Catalunya declararà la independència». Que enmig d'un debat així la vicepresidenta de la Cambra, que en aquell moment substituïa el president, Jesús Posada, s'abandonés a la seva distracció electrònica carrega de raons aquells que censuren la displicència que el poder central mostra cap a les reivindicacions catalanes.

Disculpes

Notícies relacionades

Encara que és cert que ningú està lliure d'haver-se distret a classe o d'haver fracassat en la seva pugna per mantenir els ulls oberts en una reunió important, no és posar el llistó massa alt demanar a la senyora Villalobos que es disculpi, davant els ciutadans i davant la Cambra, pel seu lamentable comportament.

Ja hi ha qui li ha reclamat la dimissió. Potser es tracta d'una exigència massa dràstica, però és evident, en canvi, que la vicepresidenta del Congrés, exalcaldessa de Màlaga i exministra de Sanitat i Consum està cremada per a la política d'avui. Potser l'aconsellable seria que quan s'acabi la legislatura abandoni discretament l'escena amb la seva tauletasota el braç i es dediqui a guanyar vides a l’univers virtual del tres en ratlla.