IDEES

Cada cosa al seu lloc

2
Es llegeix en minuts

Em fa la impressió que les regles per militar a Femen són més estrictes que les requerides per convertir-se en un àngel de Victoria's Secret. Si no ets alta, guapa, jove i de pits turgents, ja et pots buscar la vida en una altra banda per feminista que siguis. Fa uns dies, a Roma, una aferrissada militant de Femen va intentar emportar-se el nen Jesús del pessebre amb l'estranya excusa que Déu és una dona. I la segrestadora, com és habitual en aquests casos, pertanyia a la raça ària. ¿Potser no accepten velles, grasses i lletges? ¿Però quina bírria d'organització feminista és aquesta?

Notícies relacionades

Entre el culte a la bellesa i la inutilitat de les seves accions, Femen comença a recordar-me aquell grup d'humoristes que, fa uns anys, es va dedicar a segrestar nans de jardí per emportar-se'ls al bosc i donar-los digna sepultura. Una bestiesa, certament. I un emprenyament per al burgès que havia invertit alguns dels seus millors euros en una atrocitat com aquesta. Però hi havia cert enginy en la proposta i es mataven dos pardals d'un tret: es combatia una estètica lamentable i es dignificava la vida del gnom, que per més que sigui inexistent no deixa de ser respectable. Tampoc existeix Déu i no per això fa falta abaixar-se els pantalons a tres metres del seu bressol per posar-se a fer de ventre. Exacte, em refereixo a l'entranyable figura del caganer, que tan bé sintetitza el seny i la rauxa dels catalans. Després de molt donar-li voltes al tema, crec que hauríem de treure els caganers dels pessebres i portar-los al bosc, on els col·locaríem sobre les tombes dels nans de jardí perquè a aquests mai els faltessin flors. El bosc és el lloc ideal per alleu­jar-se, i no un lloc on acaba de néixer algú que no és que sigui el fill de Déu, però sí un personatge històric de rellevància que va posar la societat de cap per avall i amb una influència, a diferència de la de Justin Bieber, que mai s’esvairà.

Ni la desubicació del caganer ni l’enterrament digne del gnom de jardí són temes fonamentals, però els drets de la dona sí que ho són i no haurien de ser defensats només per joves histèriques de pits perfectes sense res millor a fer que segrestar jesusets.