1
Es llegeix en minuts

Si un no se sent part d'un col·lectiu, segurament hauria de passar de les declaracions del seu màxim responsable. No obstant, avui és un dia per acomiadar amb tots els honors un home que en nom de l'Església ha intentat imposar els seus valors a una societat exercint com un 'lobby' governamental.

En comunicació, tan important és el que es diu com l'actitud que acompanya el missatge. I si per una cosa es defineix el senyor Rouco Varela és per la seva contundència a l'hora de defensar la desigualtat de les persones en funció de gènere, de la seva condició sexual, exercint de punta de llança de valors tan antics com reaccionaris.

Rouco Varela se'n va amb els deures fets. La seva pressió i la del col·lectiu que representa han aconseguit que el PP faci seus els postulats que, defensant els drets del concebut minut 0, defenestra els drets de les dones sobre el seu destí, sobre el seu cos i sobre la seva vida. També ho van intentar amb el matrimoni igualitari. L'Església que considera que un no pot enamorar-se d'una persona si no és del sexe contrari, a través del PP va portar davant el Tribunal Constitucional la llei que permetia el matrimoni entre persones del mateix sexe. Per fortuna, aquest dret va ser avalat pel TC.

Notícies relacionades

Finalment, en la polèmica qüestió territorial, Rouco tampoc ha perdut l'oportunitat d'exercir un lideratge polític de primer ordre per defensar la santa unitat de l'Estat. Sincerament, no sé en quina part de la Bíblia apareix aquest postulat, potser en alguna encíclica papal, busco... No, per encíclica tampoc em surt res. ¿I llavors? ¿Per què Rouco es proclama com el guardià de les essències de la nació espanyola? ¿Convicció personal? Quan un és el portaveu d'una organització s'ha de guardar opinions personals. 

Senyor Varela, se'n va amb els deures fets, per tant, no cal que torni.