'Wert para creer'

1
Es llegeix en minuts

Un esperava que després de les eleccions autonòmiques, i amb més raó tenint en compte els resultats, començaria a baixar el suflé de l'hostil escalada dialèctica que els últims mesos s'ha alimentat des de Madrid i determinats entorns de Convergència, i que se substituiria per una estratègia de gestos per les dues parts que permetés anar reconduint la situació. Però no.

Notícies relacionades

De cop i volta, el ministre Wert posa en marxa el seu avantprojecte de llei d'educació, que, entre altres mesures, pretén eradicar a la pràctica el català de l'escola. Realment comença a ser preocupant el nivell d'aquests polítics que ens està tocant viure per la seva poca capacitat d'anàlisi, començant pel president Artur Mas, que no va saber interpretar la manifestació de l'últim Onze de Setembre, ni que els vots que va aconseguir fa dos anys eren prestats, ni va ser capaç de preveure que el 25 de novembre perdria 12 diputats en lloc d'obtenir la majoria absoluta. Ara apareix l'incendiari de Wert, que pel que sembla tampoc ha sabut llegir correctament els últims resultats electorals a Catalunya.

Davant aquesta nul·la capacitat d'anàlisi de la classe política, és lògic que els ciutadans s'interroguin seriosament i amb certa alarma sobre si els nostres governants són prou competents per prendre decisions que determinen el futur i la qualitat de vida de milers de persones. Els dubtes són summament inquietants, i potser el que s'ha dit anteriorment és el que explica que totes les mesures que s'estan prenent per combatre la crisi no fan més que empitjorar-la, perquè pel que es veu la capacitat política d'anàlisi generalitzada en aquest país està al nivell d'una llauna de tonyina.