EL FUTUR DE L'AUTOGOVERN

Aclariment de l'ambaixador de Palestina sobre Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El màxim representant diplomàtic de Palestina a Madrid, Musa Amer Odeh.

El màxim representant diplomàtic de Palestina a Madrid, Musa Amer Odeh. / ARXIU / EFE

Aquest dimarts he mantingut una entrevista amb l'ambaixador dePalestina a Madrid, senyorMusa Amer Odeh, després d'haver-li demanat per carta un aclariment i/o rectificació arran d'unes declaracions publicades al diari'Abc' on s'afirmava que "una Espanya unida recolza millor la causa palestina".

L'ambaixador m'ha deixat clar que aquestes declaracions van ser extretes del seu context i que mai ha qüestionat el dret de Catalunya a l'autodeterminació o a laindependència, com tampoc ha fet el contrari. En aquest sentit, ha expressat que, com a ambaixador, la seva missió és defensar la causa palestina davant l'Estat espanyol, però no interferir en la seva política interna.

Així mateix, ha aclarit que les seves paraules adquirien sentit pel que fa a la necessària unitat de les forces polítiques de tot l'Estat respecte del suport de la causa palestina i, en particular, davant la seva demanda de formar part de Nacions Unides.

Efectivament, d'aquí pocs dies passarà un fet transcendental, com és la possible integració, si així s'aprova, de Palestina a l'Organització de les Nacions Unidescom a Estat observador. Finalment, va reiterar que la posició de Palestina sempre serà la de respecte i no ingerència en el procés d'autodeterminació i independència de Catalunya.

Notícies relacionades

Des d'ERC, he acceptat els aclariments de l'ambaixador i he agraït la seva voluntat de neutralitat en la causa catalana. Així mateix, hem reiterat el compromís expressat en el programa electoral amb què Esquerra va concórrer a les eleccions espanyoles de treballar en pro de la resolució pacífica, democràtica i tutelada per la comunitat internacional dels conflictes territorials i d'exigència del compliment de les resolucions de l'ONU i de respecte alsdrets humans.

http://blocs.esquerra.cat/joan-tarda