El torn

L'aposta d'unes primàries

1
Es llegeix en minuts

El procés de primàries endegat pel PSC a la ciutat de Barcelona constitueix una novetat sense precedents en la història del municipalisme barceloní. Més de 12.000 ciutadans, els militants i simpatitzants socialistes inscrits, podran votar el dia 19 de febrer per escollir el candidat que el PSC presentarà a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

En uns temps en què massa sovint la política i els polítics són qüestionats i bescantats injustament, la iniciativa que ha posat en marxa el PSC és un bon exemple d'obertura a tot el conjunt de la ciutadania, tot i que també és obvi que, davant d'unes enquestes adverses i després de la seva derrota electoral patida el 28-N, el PSC ha sabut fer de la necessitat virtut.

Notícies relacionades

L'alcaldeJordi Hereuaspira a optar a la reelecció amb l'aval d'una gestió globalment positiva, amb uns resultats econòmics notables però amb errors sobretot pel que fa a la incapacitat de transmetre el seu lideratge polític i de donar a conèixer els bons resultats del treball fet pel seu equip de govern municipal. L'alternativa aHereués l'exalcaldessa i exconselleraMontserrat Tura, una dona de llarg recorregut polític, amb bona capacitat de comunicació i una imatge clara de lideratge ferm.

Totes les enquestes conegudes indiquen queMontserrat Turaassoleix moltes més adhesions queJordi Hereuentre el conjunt dels ciutadans. Però la decisió final correspon als militants i simpatitzants socialistes, que hauran d'escollir entre la fidelitat a un bon alcalde amb una imatge difusa i l'aposta per fer possible la continuïtat d'un projecte polític que, amb el PSC al capdavant, ha sabut fer de Barcelona, de 1979 ençà, la gran ciutat que és. Serà una decisió molt important. Per constatar-ho basta observar el nerviosisme creixent dels adversaris polítics i mediàtics del PSC.