La roda

Enganyem, som savis de Wikipedia

1
Es llegeix en minuts

El que és fals com a autèntic. Alguns escriptors fent-se passar per blocaires. Alguns blocaires fent-se passar per periodistes. Alguns periodistes fent-se passar per polítics. Alguns polítics fent-se passar per ciutadans.

I els ciutadans, enredats en la verinosa heura, intentant endevinar què és cert i què és mentida, què grip A i què negoci de les farmacèutiques, què ésLaportai què ésCarretero(i quèPuigcercós), què Zara i què Gucci, quèObamai què la CIA, quèZapateroi què la banca, què Botox i què pell desintoxicada, què teatret costumista i quèBelén Estebantràgica i espontània.Sálvame. ¿A qui? ¿L'Esteban,les finances de Tele 5 o l'espectador, sotmès en aquest jou de bous que és el televisor?

Simulacre, ficció, dramatúrgia televisiva,OrigenoMatrix, somni o realitat. ¿Despertarem un dia i descobrirem que vivíem l'autèntica vida mentre roncàvem? Va precedirCalderón de la BarcaaLeonardo DiCaprioen l'exploració de la tèrbola frontera que separa la letargia de la vigília.

¿Per a què creure en el que és legítim si l'adulterat no es persegueix? Som tramposos. Bosses bastardes deBuitton(així les haurien de vendre, amb lab infamant i delatora) i ulleres Ray-Ban (vénen i van els venedors per les platges amb la seva càrrega fraudulenta, passos negres i sigil·losos per a compradors sense escrúpols que un dia despertaran cecs).

Enganyem i ens enganyen. Pebrots de Padrón cultivats a Andalusia, foc verd a la boca. Cua de bou que és de vaca. Mitjanes socarrimades als rostidors bascos adquirits a Dinamarca, Alemanya o Irlanda. Gambes mauritanes refregides als xiringuitos de la Costa Brava. Anxoves en salaó pescades a Croàcia. Tòfones catalanes collides a Sòria. Pernils ibèrics procedents de porcs hongaresos. Turbots salvatges criats en piscifactoria. Vieires gallegues congelades a França.

Savis de Wikipedia. A les sis

Notícies relacionades

w clàssiques del periodisme (what, who, when, where, howiwhy) se n'hi ha d'afegir la setena, la de Wikipedia.

Fingim ser uns altres que no som, més alts, més guapos, més rics, més llestos.