Anar al contingut

La roda

Enganyem, som savis de Wikipedia

Pau Arenós

El que és fals com a autèntic. Alguns escriptors fent-se passar per blocaires. Alguns blocaires fent-se passar per periodistes. Alguns periodistes fent-se passar per polítics. Alguns polítics fent-se passar per ciutadans.

I els ciutadans, enredats en la verinosa heura, intentant endevinar què és cert i què és mentida, què grip A i què negoci de les farmacèutiques, què és Laporta i què és Carretero (i què Puigcercós), què Zara i què Gucci, què Obama i què la CIA, què Zapatero i què la banca, què Botox i què pell desintoxicada, què teatret costumista i què Belén Esteban tràgica i espontània. Sálvame. ¿A qui? ¿L'Esteban, les finances de Tele 5 o l'espectador, sotmès en aquest jou de bous que és el televisor?

Simulacre, ficció, dramatúrgia televisiva, Origen o Matrix, somni o realitat. ¿Despertarem un dia i descobrirem que vivíem l'autèntica vida mentre roncàvem? Va precedir Calderón de la Barca a Leonardo DiCaprio en l'exploració de la tèrbola frontera que separa la letargia de la vigília.

¿Per a què creure en el que és legítim si l'adulterat no es persegueix? Som tramposos. Bosses bastardes de Buitton (així les haurien de vendre, amb la b infamant i delatora) i ulleres Ray-Ban (vénen i van els venedors per les platges amb la seva càrrega fraudulenta, passos negres i sigil·losos per a compradors sense escrúpols que un dia despertaran cecs).

Enganyem i ens enganyen. Pebrots de Padrón cultivats a Andalusia, foc verd a la boca. Cua de bou que és de vaca. Mitjanes socarrimades als rostidors bascos adquirits a Dinamarca, Alemanya o Irlanda. Gambes mauritanes refregides als xiringuitos de la Costa Brava. Anxoves en salaó pescades a Croàcia. Tòfones catalanes collides a Sòria. Pernils ibèrics procedents de porcs hongaresos. Turbots salvatges criats en piscifactoria. Vieires gallegues congelades a França.

Savis de Wikipedia. A les sis

w clàssiques del periodisme (what, who, when, where, how i why) se n'hi ha d'afegir la setena, la de Wikipedia.

Fingim ser uns altres que no som, més alts, més guapos, més rics, més llestos.

0 Comentaris
cargando