La roda

Sandro Rosell: hipoteques, favors i riscos

1
Es llegeix en minuts

El desembre de 2008, l'endemà de deixar la direcció del diari Avui amb la mínima fressa possible, un confidencial digital va publicar una mentida: «Xavier Bosch deixa el diari per fitxar per Sandro Rosell». La màxima de sempre: a falta de periodisme, especulació.

Notícies relacionades

Segons aquella desinformació, jo me n'anava per preparar-li la campanya de les eleccions del 2010. Està clar que si jo hagués estat darrere d'aquesta candidatura, ni la campanya hauria estat tan impecable ni el resultat per a Rosell no hauria estat tan bo. Com el temps ha demostrat, doncs, aquell confidencial no en va encertar ni una. No obstant això, la brama va començar a córrer tant que, al final, cansat de desmentir-ho, em vaig donar per vençut. Al Sandro li va passar una cosa similar. Que la notícia no tingués cap fonament no va impedir, tampoc, que durant dos anys, en les seves trobades amb barcelonistes, sovint li fessin la pregunta de si m'havia incorporat al seu equip. La bola de neu ha anat creixent fins que, a pocs dies de les eleccions, m'ha trucat tota mena de gent per preguntar-me si és veritat que aniré de director de comunicació del Barça. Pel que ha assegurat el president electe, caldrà esperar fins a primers de juliol per conèixer tot el seu organigrama. Mentrestant, m'ha passat un fenomen curiós: he rebut diversos currículums per treballar al Barça en diferents àrees, he rebut dues sol·licituds de contactes amb la gent de màrqueting del club per intentar col·locar productes i també hi ha hagut companys periodistes, redactors de ràdios i diaris, que m'han demanat poder treballar a Barça TV.

Si això m'ha passat a mi, que no tinc res a veure amb la candidatura guanyadora, ¿què no els deu haver passat als 17 directius de Rosell? ¿Quins i quants favors, directament o per via amics/coneguts/saludats, no li deuen haver arribat ja al Sandro? Caldrà saber blindar-se, destriar el gra de la palla, i poder gestionar el club al marge d'hipoteques. Només així, quan calgui repartir les entrades de Wembley 2011, ho podran fer segons els criteris de transparència que han promès en campanya.