Substitució al capdavant del diari del Grup Zeta

Enric Hernàndez: «Farem el millor periodisme en paper i a internet»

El nou director d'EL PERIÓDICO relleva Rafael Nadal en un sobri i emotiu acte a la redacció

2
Es llegeix en minuts

Acompanyats per la plana major del Grup Zeta, i en presència de la pràctica totalitat dels treballadors d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Rafael Nadal i Enric Hernàndez van escenificar ahir el relleu «ordenat i tranquil» al capdavant del diari. En un acte, sobri però emotiu, celebrat a la mateixa redacció, el nou director va traçar les que seran les línies mestres de la seva direcció: «Practicarem el millor periodisme en paper i en suport digital i farem que la suma dels dos sigui rendible». Hernàndez, que ahir mateix ja va agafar les regnes d’EL PERIÓDICO, va comprometre el seu esforç a prestigiar el periodisme de qualitat, restaurar el valor de la notícia, recuperar el carrer com a escenari de treball dels periodistes i a fer un producte atractiu i rigorós.

Malgrat reconèixer que no són temps fàcils per a la premsa, que ha de lidiar tant amb la crisi general com amb l’estructural del sector, Hernàndez es va mostrar convençut que els diaris no són espècies en vies d’extinció. Tot i amb això, va advertir que internet ha canviat els hàbits de lectura, especialment entre els més joves. «Els mitjans no poden viure d’esquena a aquesta realitat», va sentenciar per, tot seguit, deixar clar que la seva aposta passa per combinar paper i internet: «La web no és el nostre enemic, és el nostre aliat».

Les referències al paper clau que tindran en el futur les noves tecnologies també van ser presents en el discurs d’Antonio Asensio Mosbah. El president del Grup Zeta, afectat d’un estat gripal, no va poder assistir a l’acte, però sí que va voler que el director editorial, Miguel Ángel Liso, traslladés a la redacció les reflexions que havia preparat.

REPTES DE FUTUR / Després de destacar la «gran experiència professional, prestigi i capacitat de treball» d’Hernàndez, va assegurar que aquest assumeix «amb il·lusió» els reptes de la nova etapa, que passen per «modelar el diari del futur en connexió directa i imprescindible amb les noves tecnologies». El seu repte, va dir, és «practicar el millor periodisme amb les noves eines».

Notícies relacionades

Tant Asensio com Hernàndez van tenir paraules d’elogi per a Nadal. Tots dos van destacar el compromís del director sortint per mantenir, fins i tot en els moments més difícils, el diari en primera línia.

Nadal va agrair les mostres d’afecte que ha rebut des que es va comunicar el seu relleu, no va tenir problemes a l’hora d’afirmar que els quatre anys que ha estat al capdavant del diari han estat «els millors» de la seva vida, va mostrar el seu convenciment que el diari en paper té futur i va defensar la professionalitat de la redacció: «El periodisme que es fa aquí no es troba en cap altra redacció d’Espanya».