Opus mei // Josep Pernau

Marx es va moure per les sagristies

1
Es llegeix en minuts

Els bessonsKaczynski, l'un president de Polònia i l'altre primer ministre, són uns tramposos. Tots dos es dediquen a perseguir vells comunistes i no segueixen la pista que va quedar oberta després que el ja elegit arquebisbe de Varsòvia,Stanislaw Wielgus,a punt d'ocupar el càrrec, hagués de reconèixer que havia simultaniejat les dues militàncies: la de la creu, i la de la falç i el martell. La jerarquia eclesiàstica ha confessat ara queMarxi els seus seguidors es van moure com peixos a l'aigua per sagristies i locals parroquials. En canvi, ningú de sotana ha hagut de passar per l'interrogatori dels inquisidors.

Notícies relacionades

Els germansLechiJaroslavpersegueixen els que van ser comunistes. Ara s'ocupen, per exemple, en la tasca de degradarJaruzelski,l'últim president del país sota el règim comunista. Va ser general i el volen convertir en soldat ras. És veritat que va imposar la llei marcial per frenar el clandestí sindicat Solidaritat, però també s'ha dit que aquella mesura va ser l'argú- cia que va salvar el país d'una invasió soviètica a l'hongaresa o a la txeca.

La sevacaça de bruixesés incompleta. S'atreveixen amb l'Exèrcit, però respecten la influent Església catòlica. Sense guerra freda, volen ser com el senador nord-americàJoseph McCarthy,que no va deixar tranquils els que no condemnaven el comunisme com una doctrina intrínsecament perversa, sense importar-li la fama, com va passar, entre molts altres, ambCharlie Chaplin,Arthur MilleriGary Cooper, sospitosos de simpatitzar ambStalin.Però lacaça de bruixesdels polonesos és selectiva. "Aquest, sí; aquell, no". A veure si els bessons provocaran una febre delatora entre els encausats. Podem assistir a un espectacle apassionant.

Temes:

Karl Marx