On Catalunya

Concert per presentar una novel·la

¿Què podem fer avui, 11 d’octubre, a Barcelona?

Una lectura dramatitzada i les actuacions de cantants amenitzaran l’acte

¿Què podem fer avui, 11 d’octubre, a Barcelona?

SONIA OCHOA

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Hi ha persones que converteixen la seva afició en la seva professió i sempre tenen idees noves per portar a terme. Una d’aquestes és Marisol González, enginyera tècnica de telecomunicacions que mai va exercir com a tal ja que es va quedar tan sols amb la segona part, la comunicació. Enamorada de la promoció cultural ha participat en múltiples projectes teatrals, sobretot de musicals, la seva gran passió i n’ha produït algun. Paral·lelament, va crear la pàgina todomusicales.com, ja desapareguda i, des del 2017, uns excel·lents concerts benèfics amb cantants d’aquest gènere, Amor X Amor, que ja s’han convertit en una sana tradició anual. En l’actualitat condueix el blog Serendypia, però encara li sembla poc i s’ha llançat a l’aventura d’escriure.

Una novel·la d’aprenentatges

Una novel·la d’aprenentatgesAquest primer llibre, que es presentarà avui ni més ni menys que al Teatre Romea (19.00 hores, entrada gratuïta amb reserva prèvia) i que comptarà amb l’actuació de grans actors de musicals, es titula El verbo amar y el camino hacia el desapego i és una novel·la però gairebé gairebé és d’autoajuda, ja que pretén mostrar com transformar les vivències del dia a dia en aprenentatges. Se centra en els problemes que causen tant l’amor com les relacions de parella però intentant veure’ls des d’una altra perspectiva. En general, l’excessiva afecció provoca un gran sofriment, però el que pretén demostrar és que forma part del nostre creixement personal i hem de desdramatitzar-lo.

El llibre té dues parts. En la primera coneixerem les experiències amoroses de la Miriam, una dona de quaranta i tants anys, lesbiana, molt apassionada i romàntica. Després de diversos desenganys, en la segona meitat, la protagonista reflexiona sobre tot allò que ha viscut i decideix transformar el dolor en aprenentatge, aconseguint així madurar emocionalment i evolucionar més com a persona. En aquest treball es parla obertament d’amor i sexualitat, per la qual cosa pot ajudar el lector a valorar les seves relacions i prendre nota dels errors per millorar en el futur.

De ‘Els Miserables’ a Malú

La presentació s’iniciarà amb una lectura dramatitzada de diversos fragments del llibre a càrrec de Gràcia Fernández (La filla del mar), que es ficarà en la pell de la Miriam. Com era d’esperar, les referències musicals formen part de la novel·la, per la qual cosa, després de cada un, algun dels artistes convidats interpretarà en directe el tema relacionat acompanyat als teclats per Maria Camps. Per començar ens explicarà qui és la Miriam i el seu primer amor, massa platònic, que la fa sentircom Eponine a Els Miserables. El preciós On my own d’aquest musical serà cantat per Anna Mateo (Sister act).

Amb el temps, la Miriam, que té uns vint anys, té la seva primera parella i decideix anar-se’n a viure amb ella. Paral·lelament descobreix Molt soroll X Shakespeare, de la companyia El Musical Més Petit 2, una obra tan modesta com pròxima i el tema Tanca els ulls, sobre una declaració d’amor entre dos bons amics que s’adonen que senten alguna cosa més, la fa identificar-se amb la lletra. Patricia Paisal (Poe, Billy Elliot) i Edgar Martínez (Per si no ens tornem a veure, Els Miserables) es complementaran en aquest duet d’altura. Durant un viatge coneixen una tercera noia, totes dues queden fascinades per ella i apaguen les seves penes amb cançons de Malú com ¿Qué esperabas?, que escoltarem en la veu de la jove Nerea Royo (de la sèrie Moèbius, de TV3).

Els alts i baixos i les conclusions

La Miriam també sentirà la ruptura i la timidesa durant el naixement d’una nova atracció per una companya de feina acabada de separar del seu marit que la portarà a recordar Casi te rozo de Vanesa Martín, que defensarà la repetidora Patricia Paisal amb la seva potent veu. Els dubtes i l’addicció per la persona estimada seran representats amb Lo saben mis zapatos, de Pablo López, amb la qual Nerea Royo tornarà a lluir-se.

La inèdita El nudo, amb la directora i actriu Alicia Serrat (Trilogia de l’amor) serveix per il·lustrar el comiat després d’una breu trobada amb una dona que ha conegut per Tinder. Entrem en el tram final on la protagonista repassa el que ha sigut la seva vida amorosa i arriba a diverses conclusions, la principal és que el més important és aconseguir la pau interior i acceptar-nos com som per poder ser feliços amb algú. Ho exemplifica el Thinking out loud d’Ed Sheeran, que tancarà el concert amb l’actuació de Chipper (Hair).

L’autoafirmació

L’autora, Marisol González, explica el que espera d’aquest llibre: «que pugui ajudar les persones que el llegeixin a entendre una mica millor les seves relacions. Mirant de veure que la nostra parella ens fa de mirall i que, com millor ens sentim i com més ens cuidem nosaltres, millor serà la relació amb l’altra persona. I que, de vegades, les relacions s’acaben sense més ni més i no és necessari dramatitzar en excés. Quan una porta es tanca es pot obrir una finestra. N’hi ha prou amb mirar cap a un altre costat i ser capaç de fer el pas de sortir endavant». Marisol González, en estat pur, sempre conjugant el verb estimar...

Presentació d‘El verbo amar y el camino hacia el desapego’

¿On?  Teatre Romea (Hospital, 51).

¿Quan?  avui, dilluns 11, a les 19.00 hores.

Preu:  gratuït, imprescindible reserva prèvia.

Més informació:  Serendypia.

Notícies relacionades