On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Fotografiant-se amb famosos d’ahir i avui

El nou Museu de Cera obre ara cada dia

Fotografiant-se amb famosos d’ahir i avui

M. ALEJO

7
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Quan pensem en un museu de cera els més cinèfils recorden aquella antiga pel·lícula amb Vincent Price, Els crims del museu de cera, que va passar a la història per ser la primera en 3D produïda per un gran estudi nord-americà i per la seva tèrbola atmosfera. Si som sincers reconeixerem que el seu equivalent barceloní era també una mica terrorífic, estava deixat, les figures no s’assemblaven massa i estaven ja molt passades de moda. Però ara tot ha canviat, el local s’ha renovat de dalt a baix, moltes de les estàtues són molt similars als seus originals humans i incorpora personatges recents. I ara que les condicions sanitàries han millorat ja obren cada dia, de dilluns a diumenge. Preparem la càmera del mòbil per fer-nos amb els famosos i descobrim com és aquest nou Museu de Cera.

L’entrada pretén retre un petit homenatge al personal sanitari.JORDI COTRINA

Un inici molt turístic

A l’entrada hi ha un homenatge als sanitaris, que tant ens han cuidat últimament, al costat de Gaudí i Güell i una reproducció del drac del parc Güell gaudinià mentre projecten un vídeo amb frases de diversos personatges sobre la ciutat (de Lorca i Orwell a Messi o Shakira) mentre es projecten diversos racons barcelonins. A continuació viurem una experiència insòlita ja que ens introdueixen en una habitació que fingeix ser un ascensor que ens pujarà a 100 metres d’altura mentre el terra tremola. Des d’allà val la pena mirar en totes direccions per tenir una vista privilegiada del funicular, la catedral, Montjuïc, l’Anella Olímpica, el Tibidabo, la Sagrada Família o el port. Un inici pensat per a turistes i curiosos.

La primera sala recrea un atracament de la sèrie ‘La casa de papel’.JORDI COTRINA

Comencem entrant a l’interior d’un banc on s’han col·locat els personatges de La casa de papel, amb Tòquio i Nairobi al capdavant. Els rostres d’Ursula Corberó i Alba Flores està tan ben reproduïts que fins i tot fan una mica de iuiu. D’allà passem a la jungla on s’amaga Indiana Jones (sí, perquè està en un racó i, si passes ràpid, no el veus), però també ensopegarem amb el cap gegant del rei Kong i amb l’entranyable Floquet de Neu mentre en un plafó ens expliquen la seva història.

Al nou museu les tradicions i personatges catalans tenen més pes. / ADVANCED LEISURE SERVICES

Més figures de catalans il·lustres

Un dels artífexs d’aquesta remodelació ha sigut l’antic membre de la Trinca, Toni Cruz, director creatiu, per la qual cosa no és estrany que Catalunya ara tingui un pes específic més gran i un espai propi, al costat de les escales, on hi ha Guifré el Pilós, Macià i Companys (ressuscitats gràcies al Polònia) al costat dels tradicionals gegants, capgrossos i castellers. Els segueixen els mestres de les paraules, com els catalans Ramon Llull, Jacint Verdaguer o Joan Maragall; els clàssics Cervantes al costat de Quixot i Sancho, Calderón de la Barca, Lope, Shakespeare o Molière o els més recents Neruda o Lorca mentrestant, al fons, podem llegir fragments de les seves obres. Els científics ocupen el següent espai, amb Severo Ochoa, Ramón i Cajal, Marie Curie, Einstein, Fleming i el físic Stephen Hawking a la seva cadira de rodes.

Els escriptors, tant clàssics com més moderns, tenen també la seva sala. / ADVANCED LEISURE SERVICES

Arriben ara els músics amb un sorprenentment fidel Elton John i els Beatles en una butaca, al capdavant. Davant hi ha Freddie Mercury en plena efervescència, Michael Jackson amb la seva inclinació impossible de Smooth criminal (val la pena mirar com la gent posa imitant-lo, es foten cada nata...), David Bowie i dives com Rihanna, Adele, Taylor Swift amb la seva guitarra, Billie Eilish o la catalana Rosalía, de vermell cridaner. Però també hi ha lloc per als més clàssics com Chopin, Wagner, Falla o els catalans Enric Granados, Isaac Albéniz o Pau Casals.

Podem posar al costat d’Elton John i el seu piano i amb els Beatles, asseguts en un sofà.JORDI COTRINA

Pintors, cuiners i actors

És el torn dels pintors, liderats per Frida Kahlo, que té un espai propi entre cactus. Aquí hi trobarem els més històrics (Goya, Velázquez o el Greco) i els del segle XX com Picasso o Dalí, que està assegut al seu famós sofà amb els llavis de Mae West esperant que ens fem una foto amb ell. I també trobarem Ernest Hemingway que pren notes i sembla una mica despistat per no saber què pinta allà.

Dalí espera qui es vulgui fotografiar amb ell al seu sofà amb els llavis de Mae West. / ADVANCED LEISURE SERVICES

Els cuiners famosos es troben al seu lloc de feina posant per a la premsa: Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, els germans Roca o el televisiu Jordi Cruz, però el més simpàtic és la presència de Remy, el ratolí xef de Ratatouille. I, posats a fer seguim amb el cine. Les noies troben el seu lloc ideal entre Leonardo DiCaprio i Brad Pitt mentre que ells es decanten per Jennifer Lawrence (a Els jocs de la fam), Audrey o Marilyn. Gairebé ningú s’atreveix a posar-se al costat de Jack Nicholson (tots recordem El resplendor), però podem compartir una capsa de bombons en un banc amb Forrest Gump.

A la secció de cuiners es troben els germans Roca, però també el ratolí de ‘Ratatouille’.JORDI COTRINA

De l’esport al terror

Més d’un passa de llarg pels polítics (Obama i Merkel), però s’aturen en els esportistes. Hi són els tennistes Rafa Nadal i Serena Williams, la gent del motor com Laia Sanz, Fernando Alonso o Marc Márquez, però hi ha dues instantànies que no fallen. Ens podem situar entre Pau Gasol i Michael Jordan a mida real per comprovar com de baixets som o al costat de Leo Messi celebrant un gol (al costat hi ha també llegendes com Zamora i Samitier, però els nens ni han sentit a parlar-ne).

Un nen entre els jugadors de bàsquet Pau Gasol i Michael Jordan./ M. ALEJO

Precisament els petits és millor que s’abstinguin d’entrar a la següent sala (hi ha un passadís que permet evitar-la): la del terror. Allà els nostres pitjors malsons es faran realitat amb monstres cinematogràfics com Hannibal Lecter, un dels sàdics de Hostel o dels assassins de La Purga, la monja, Michael Myers, Jason o els protagonistes d’It o Scream. No és el túnel del terror, però més val entrar amb compte perquè està una mica fosca i ens fa por que algun d’ells sigui de veritat. Precaució, amic visitant.

A l’espai dedicat al terror ens podem emportar algun ensurt.JORDI COTRINA

Herois i brivalls

No menys violents eren els personatges de Joc de Trons i coneixerem de primera mà els Immacultas, posarem amb Jon Snow i un dels llops huargs o, la grossa, podrem asseure’ns al mateix Tron de Ferro. (¡Compte amb les espases!) A la sèrie hi havia bons i dolents, com a la vida real i, a la següent sala, trobarem Teresa de Calcuta, Mandela o Gandhi, davant Stalin, Mussolini, Hitler o Franco (hi ha qui es fotografia fent-los una ‘buti’).

Els Immaculats, Jon Snow i el tron de ferro a la secció de ‘Joc de Trons’. / ADVANCED LEISURE SERVICES

Un ascensor ens conduirà al pis superior on penetrarem en altres mons. Al primer ens donen la benvinguda, Narcís Monturiol i Jules Verne. És un submarí en el qual penetrarem per seguir la nostra ruta fixant-nos en tots els seus detalls. A la sortida ens espera Greta Thunberg, la nena ecologista i ens traslladem a un barco pirata, veurem el John Silver de L’illa del tresor i altres bucaners, però el més buscat és Jack Sparrow (molt fidel al real), que està al seu camarot.

Jack Sparrow és el pirata més sol·licitat del Museu. / ADVANCED LEISURE SERVICES

De Harry Potter a Chewbacca

Notícies relacionades

La màgia s’apoderarà de nosaltres al trobar-nos amb Harry Potter (aquest sí que no s’assembla massa) i la serp de Lord Voldemort, per passar a ser part de l’Univers en una imaginativa habitació atapeïda de llums i miralls. Se’ns queda la boca oberta davant la seva bellesa. Des d’allà ens traslladarem a una estació espacial en la qual farem front a meteorits i huracans interactuant per mitjà d’unes pantalles.

¿Qui no voldria estar amb Chewbacca a la cabina del Falcó Mil·lenari?/ M. ALEJO

I, per acabar, els fans d’Star Wars podran fotografiar-se amb els soldats imperials, amb Rei, la protagonista de l’última trilogia, o la més sol·licitada, a la cabina del Falcó Mil·lenari al costat de Chewbacca. Recomanem finalitzar el trajecte al meravellós Bosc de les Fades, un original bar atapeït de fantasia. El Museu de Cera, a diferència de les seves figures, ara ja no pararà quiet.

Museu de Cera de Barcelona

¿On?  passatge de la Banca, 7.

¿Quan?  de 10.30 a 19 hores.

Preu:  de 20 a 22 euros.

Més informació:  Museu de Cera de Barcelona