On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

El Centre Comercial Glòries aposta per l’art

Ofereix tres petites exposicions, una campanya promocional i música

El Centre Comercial Glòries aposta per l’art
4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els centres comercials, un dels sectors més afectats per l’actual situació, estan intentant oferir noves propostes per recuperar el públic habitual. En aquest sentit, el de Glòries ha tingut en compte que es troba al Poblenou, un barri en què es donen cita els estudis, galeries i centres de creació per fer una aposta per l’art i el disseny (són molt a prop del museu corresponent). Des del 2017, les seves instal·lacions compten amb noves estructures amb la firma de Javier Mariscal i, en l’actualitat, ofereixen la possibilitat de visitar tres aparadors que són com petites exposicions de joves artistes, així com un apetitós sorteig i música en directe.

Colorit, vitalitat i optimisme

Comencem la visita a la planta superior (al costat del Viena), on trobarem Confettis, de l’artista francesa establerta a Barcelona Perrine Honoré, la coautora d’HalluciNature. Està composta per quatre quadros amb molt colorit, molt vitalistes, optimistes i plens de positivitat pensats per celebrar el Dia Internacional de la Dona. S’inspira en els artistes i creadors contemporanis i en la vida quotidiana per idear uns treballs amb una estètica festiva, farcits de bogeria i espontaneïtat. Intenten transmetre celebració, però també independència i el seu cansament amb la societat, que pretenen que siguin perfectes en tot moment.

La primera d’aquestes quatre pintures sobre fusta és I don’t care (‘No m’importa’), un rostre femení amb una flor a tall de corona sobre la part superior d’un automòbil. Bull shit té un aire de flamenc, amb una faldilla blanca amb llunes vermelles. Whatever (‘El que sigui’) està marcada per la naturala i per les margarides, que substitueixen els ulls de la protagonista, i una espècie d’entrepà, com els dels còmics, que surt de la seva boca. Finalment, Never mind sembla inspirada en l’època abstracta de Picasso, amb els dos ulls disposats en vertical. Però, a més, en aquest mateix espai poden veure’s també ceràmiques d’aquesta artista, com gerros o garlandes, així com uns originals mòbils (dels que pengen del sostre) i altres quadros seus.

Els felins i el joc net

Baixem per les escales mecàniques fins a arribar al costat de la botiga de Guess, on es troba Creative Good Planet, d’Irene López León, que aposta pels animals i la natura, i denuncia la progressiva desaparició de les espècies felines com a conseqüència de la desforestació i la caça furtiva. Per a això ens mostra les imatges d’un lleopard i un tigre que semblen mirar-nos fixament com fent-nos responsables de la seva possible extinció. La seva obra conté composicions geomètriques i perspectives, paisatges hipnòtics en un univers oníric. Aquí trobarem també un codi QR mitjançant el qual podrem descarregar unes plantilles perquè els nostres fills mostrin el seu talent artístic acolorint-les.

Recorrem uns metres més enllà i, davant de Lefties, trobem Fair Play, de MurOne, pseudònim del basc Iker Muro. Proposa entendre la pintura com un esport, perquè «compondre és jugar, és divertir-se». La geometria abstracta entesa com un joc net. Juga amb els colors primaris i els contrastos entre el que és abstracte i el que és figuratiu. A l’esquerra podem veure un dels seus quadros i el seu llibre Wall is muy name, amb les seves obres així com murals, que ha pintat al voltant del món. Al centre, l’explicació d’aquesta vitrina i, a la dreta, les seves coloristes obres, que cadascú pot interpretar a la seva manera.

Un concurs de luxe i música

Notícies relacionades

Paral·lelament, al centre predomina la decoració primaveral, en què destaquen unes roses gegants que van instal·lar el dia de Sant Jordi i que estaran allà durant tota aquesta estació. I han iniciat una campanya, Atrapa els teus desitjos, amb un photocall gegant amb el símbol d’aquesta, una papallona, i un lema: «Explica la llegenda que si xiuxiueges un desig a una papallona i la deixes anar, aquesta te’l concedirà com a mostra d’agraïment per la seva llibertat». Consisteix en quatre hivernacles (dedicats a la dona, l’home, els nens i la sostenibilitat) farcits d’objectes, decorats amb molta elegància, on es troben una sèrie d’obsequis, donats per les diverses botigues, com roba, complements, cosmètica, etcètera, que sortejaran entre els socis inscrits en el seu programa de fidelització. A la seva pàgina web es detallen els requisits per poder participar-hi i obtenir un d’aquests quatre lots d’autèntic luxe.

Finalment, els dissabtes hi ha un al·licient addicional, la música, ja que de 16.30 a 20 hores, el DJ Xavi Pum, que ha treballat en locals emblemàtics com Otto Zutz o Mas i Mas, instal·la el seu ‘set’ al centre de la plaça principal. Però els visitants també es veuran sorpresos a qualsevol cantonada per uns músics itinerants que aniran apareixent per diferents racons del recinte. Aquest dissabte hi haurà a partir de les 19 hores, el saxofonista Fede Carreras, expert en rhythm and blues i jazz i habitual en sales com Jamboree, i el dissabte 29 de maig serà el torn del percussionista Chus Tobalo, especialista en el caixó i un dels integrants del grup Calima o Tobalo y los Compadres. Unes propostes que et porten a la... glòria.

Primavera al C. C. Glòries

¿On?  Centre Comercial Glòries (avinguda Diagonal, 208)

¿Quan?  de 9 a 21 hores.

Preu:  entrada lliure.

Més informació:  C. C. Glòries.