On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un ‘escape room’ per celebrar el Carnaval

Els lectors d’EL PERIÓDICO tenen un descompte per a diversos jocs

Un ‘escape room’ per celebrar el Carnaval
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El Carnaval, amb les seves habituals disfresses, és una de les festes més populars i acolorides que se celebren i també resulta molt atractiva per als nens, ja habituats a saltar-se les normes, per la qual cosa resulta ideal per a ells. En algunes escoles no ho han pogut celebrar amb els actes de costum, però hi ha un remei per passar una bona estona en família i que tinguin la seva oportunitat per divertir-se pensant en Carnestoltes. Es tracta del nou joc de Escape Room a Casa titulat justament ¿Carnaval? I, a més, hi ha una oferta especial per als lectors d’EL PERIÓDICO, ja que poden obtenir un 10 per cent de descompte en qualsevol dels escapes que proposen afegint el codi JUGAMOS_ONBCN a l’hora d’efectuar la compra.

Els creadors ens enviaran una carpeta amb diverses pàgines per descarregar i imprimir (preferentment en color). Cal advertir que necessita una certa preparació per part dels adults, que poden passar una horeta retallant els dibuixos i cartes que ens faciliten, fent senzilles manualitats com un gat de paper (ens l’ensenyen amb un tutorial) així com distribuint prèviament les pistes per la casa o reunint el material necessari que ens indiquen. També cal tenir preparat un regalet (no fa falta que sigui molt car, és només una recompensa addicional per haver resolt totes les endevinalles). ¿És ja tot a punt? Doncs comencem...

El misteriós lladre de les disfresses

Tot s’inicia amb un comunicat en vídeo de la policia (accessible per QR o pàgina web) en el qual ens expliquen que han desaparegut més de 150 disfresses de nens a tot el món, però confien que els seus millors agents (els nostres petits), que han sigut escollits com la millor opció per la seva astúcia i valentia, el resolguin. Hauran de descobrir qui ha sigut el responsable, on s’ha amagat, el motiu del robatori i, és clar, recuperar les disfresses robades. Una endevinalla els ajudarà a trobar la primera pista.

Obtindran quatre fitxes dels possibles sospitosos: un cocodril, un conill, un camaleó i un os polar. Una trucada a un testimoni dels fets (un company dels pares) els ajudarà a resoldre’l. La seva següent recerca s’ha de centrar a trobar el misteriós agent Gat i visionar un altre vídeo que els plantejarà una nova prova per localitzar el lladre. Una vegada descobert, els nois hauran de dirigir-se a l’Aeroport i, amb l’ajuda d’un adult que fa d’assistent de vol, trobar la zona d’embarcament que els porti al remot país.

Disfresses i balls

Una vegada allà hauran de passar desapercebuts per poder confondre’s amb els veïns i, per a això, no hi ha res millor que disfressar-se. Però això no és tot, per resultar encara més creïbles és preferible que aprenguin una coreografia local (recomanem als pares tenir preparat el mòbil per gravar-los en vídeo). Una vegada assimilat (poden veure-ho diverses vegades però és molt senzill) s’hauran de dirigir a l’Hotel on s’allotja el responsable. Però, mala sort, ja ha marxat, tot i que burxant una mica potser trobin una pista per saber on ha anat.

Notícies relacionades

Per trobar la solució als enigmes hauran d’assistir a una festa de Carnaval. A la festa hauran de superar tres divertits reptes l’últim dels quals consistirà a demostrar que han après la coreografia, però ara els obligaran a executar-la cada vegada més ràpid per demostrar que poden vèncer el seu oponent (un altre bon moment per gravar-los). Si ho aconsegueixen podran obtenir el seu obsequi, a més d’un parell d’antifaços i unes ulleres carnavalesques.

Un joc que té premi

Un al·licient addicional és que podem participar en un concurs de disfresses amb un premi molt apetitós: un val regal per jugar a qualsevol escape room familiar d’Espanya per a un màxim de 6 persones i un límit de cost de fins a 120 euros. Per a això haurem de pujar una foto dels nens amb la disfressa que han utilitzat per al joc (si ho preferim podem amagar la seva cara amb un emoji o una cosa similar) al nostre compte d’Instagram i etiquetar-lo amb @escaperoomencasa i amb l’hashtag #escaperoomencasa. Cal enviar-lo abans del 28 de febrer i el guanyador es donarà a conèixer l’1 de març però tots els concursants obtindran un val de descompte de 3 euros per a qualsevol dels jocs d’Escape Room a Casa. Acabarem cantant que la vida és un Carnaval...

’Escape Room ¿Carnaval?’

¿On obtenir-lo?  a Escape Room a Casa.

Preu:  9,99 euros. Descompte del 10% en tots els jocs amb el codi JUGAMOS_ONBCN

Més informació:  ’¿Carnaval?’ a Escape Room a Casa.