On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Homenatge virtual a estrelles mortes el 2020

La mostra ret homenatge també a la filosofia vital de Sean Connery

Homenatge virtual a estrelles mortes el 2020
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Un dels moments habituals de les cerimònies de premis és l’indispensable In memoriam, dedicat a recordar els artistes morts l’últim any. Una cosa semblant ha intentat fer l’agència de publicitat barcelonina James Brand, que ha volgut fer un homenatge a alguns dels grans noms recentment desapareguts amb l’exposició virtual Les figures llegendàries que ens van deixar el 2020. Per a això han creat uns dissenys molt originals, amb uns petits textos que destaquen els seus fets i que poden servir per destacar algunes de les seves qualitats. I, a més, tenen un apartat més complet dedicat a Sean Connery. Descobrim-los.

Esportistes i altres professions

El mític jugador de bàsquet Kobe Bryant és mostrat en un primer pla mentre, a la part inferior, el veiem en ple salt mentre la grafia destaca el seu nom i el seu número, el 24, amb què, al seu torn, emulava el seu ídol, Michael Jordan. Una altra estrella de l’esport va ser Maradona, que apareix en un dibuix sense rostre amb la samarreta argentina, amb l’ull de Déu mirant-lo des de dalt i, a la part superior a la dreta, el sol de la bandera del seu país. D’Ennio Morricone, inoblidable compositor de bandes sonores de ‘spaghetti western’ com La muerte tenia un precio o d’Els intocables d’Eliot Ness, pot veure’s amb el seu bust, sobre el qual hi ha escrit el seu nom per sobre d’unes tecles de piano en blanc i negre.

Katherine Johnson és la menys popular però la seva figura no deixa de ser important. Va ser una rellevant física, científica i matemàtica afroamericana que va tenir un paper bàsic en l’aeronàutica nord-americana i una de les primeres a aplicar els ordinadors als programes de la NASA. Els més cinèfils coneixeran la seva història per la pel·lícula Figuras ocultas. És mostrada, ¡com no!, al costat d’un coet espacial. El modista Pierre Cardin és representat per mitjà d’un dels seus elegants dissenys en blanc i gris amb una model vestida igualment amb un barret i guants.

La música i el cine

El món de la música està representat per les dues grans absències d’aquest any. Un va ser Little Richard, considerat el pare del rock and roll i creador de temes pioners com Lucille, Long tall Sally o Tutti Frutti. El veiem en quatre postures diferents, de la tranquil·litat a l’èxtasi. L’altre músic ens és encara més pròxim, Pau Donés. Si a la pel·lícula La noche del cazador, el protagonista lluïa als punys les paraules «amor» i «odi», en aquesta ocasió només hi apareix la primera. Està envoltat pels títols d’algunes de les seves cançons més famoses i uns dibuixos senzills, com emoticones infantils.

L’últim apartat és el dedicat a les estrelles de cine. Encapçalen la llista dos morts centenaris. Kirk Douglas ens va dir adeu amb 103 anys i és representat amb una fotografia en blanc i negre sobre la qual hi ha impresos els títols d’alguns dels seus millors films. Una altra resistent va ser Olivia de Havilland, que va morir amb 104 anys, deixant enrere les seves pel·lícules d’aventures amb Errol Flynn. Podem veure el seu nom amb un Oscar a la ‘i’ acompanyat per una imatge de la seva joventut, una foto d’estudi i ¡és clar! com la inoblidable Melania deAllò que el vent s’endugué.

¿Què és el ‘Connerismo’?

Notícies relacionades

En aquesta agència publicitària senten debilitat per James Bond, que va inspirar en part el seu nom, i han dedicat una secció concreta a Sean Connery. Més enllà del seu cartell d’homenatge inspirat en el pròleg de les pel·lícules de 007, pretenen posar de moda el ‘Connerismo’, que consisteix en els 10 manaments per ser feliços que ens va llegar i que suposen tota una filosofia de vida. Cada un va acompanyat per una de les frases que va pronunciar i fotos de les seves pel·lícules o informals. Segons aquest nou catecisme les claus són: No perdis els orígens, sigues gentil, sedueix amb el talent, posa’t nous reptes, entrega’t a fons, estima molt, escull el bé, confia en el teu instint, l’art de saber madurar i somriu fins al final. Una mostra que pot veure’s gratuïtament al seu blog i que recomanem assaborir amb un Dry Martini, però recordem que és imprescindible que estigui barrejat, no agitat.

‘Les figures llegendàries que ens van deixar el 2020’

¿On podeu veure-la?   al blog de James Brand.

Preu:  gratuït.