On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un ‘escape room’ per celebrar el Nadal

Els lectors d’EL PERIÓDICO tenen un descompte de 3 euros

Un ‘escape room’ per celebrar el Nadal
4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els nens tenen aquests dies molt temps lliure i, a l’haver-se suspès alguns dels actes previstos per a aquestes festes, més hores buides del normal. Si alguna cosa els agrada és jugar i, per a això, la gent de Escape Room En Casa (els creadors de l’aventura de corsaris La misión pirata o Frank y su extraña pandilla, ambientada a Halloween) ens han preparat un escape casolà nadalenc que farà que s’hagin d’esprémer una mica les neurones i, si aconsegueixen complir el seu objectiu, obtinguin un petit regal. Es titula La fuga de los seres mágicos, està recomanat per a nens de 7 a 12 anys, està disponible en castellà i català i té dues opcions: el joc principal (14.95 euros) o la seva edició de luxe, que inclou altres entreteniments per practicar durant diversos dies com si fos un calendari d’advent (18.95 euros). En qualsevol cas, els lectors del diari poden accedir a un descompte especial de tres euros. Per a això, després d’afegir el joc a la cistella, en el moment de pagament veuran la frase «¿Té un codi promocional?» i hauran d’introduir ELPERIODICO i aplicar per accedir al preu especial (vàlid fins al 10 de gener).

Els pares tenen també el seu paper, ja que hauran de ser els qui imprimeixin i retallin tot el material que ens envien, així com han d’amagar les pistes per casa i preparar el regal sorpresa. Poden tardar, aproximadament, una hora, així que és millor no deixar-ho per al final i preparar-ho amb temps de sobres. Comencem per les proves del puzle d’advent, previstes per realitzar-se al llarg de sis dies (tot i que els més impacients no poden aguantar l’emoció i les fan totes seguides). Mitjançant un codi QR, l’elfa Poppy ens explica en un vídeo que és la guardiana del rellotge màgic, que s’encarrega que les criatures que el fan funcionar es comportin perquè cada any les personalitats nadalenques que porten els regals arribin a temps. Però té un problema ja que algunes d’aquestes criatures es van escapar per accident i l’hem d’ajudar que tornin perquè el rellotge màgic es posi en marxa.

Una endevinalla per a cada dia

Per aconseguir-ho, cada dia rebrem un sobre amb una endevinalla que, si aconseguim resoldre, ens indicarà un lloc de la casa. En cada un hem de localitzar un cilindre que ens ajudarà per al joc principal i la seva durada aproximada és d’uns deu minuts. Tots són diferents i fan referència a alguns dels personatges que trobarem més endavant. A L’Esfinx hauran de resoldre un crucigrama; a La Sàtira trobaran un missatge gravat que els facilitarà la recerca i a La Sirena cal foragitar uns monstres relacionant-los amb els encanteris que els espanten.

A El Fènix han de trobar la clau amb uns embolcalls de caramels i un mòbil; en el Kraken (sí, el pop gegant de Pirates del Carib) trobaran la resposta combinant objectes i colors d’una quadrícula i, per acabar, Nessi (no, no és el jugador de futbol, aquest comença per N i és la versió infantil del monstre del llac Ness), ens donarà les pistes perquè, mitjançant els colors, trobem l’últim dels cilindres. Una vegada aconseguits tots, ja estem preparats per iniciar la missió principal.

La missió principal

En aquesta, l’elfa, en un altre vídeo (accessible per QR, però també ens faciliten un enllaç), ens explica que se’ns acaba el temps i que ens hem d’afanyar per trobar tots els elements necessaris per resoldre l’enigma dels rellotges. Els personatges que ens ajudaran són els mateixos que vam conèixer en el joc d’advent, però les proves són molt diferents. Haurem d’aconseguir les fitxes dels seus amics per resoldre’l. Abans s’han de tenir tots els cilindres a punt i, per a això, ens ofereixen un tutorial en el qual sabrem com muntar-los correctament.

Notícies relacionades

L’Esfinx és egípcia i, en conseqüència, li agraden els jeroglífics i s’han de desxifrar per descobrir on s’amaguen els escarabats (no temeu, són de paper). La Sàtira ens insta a trobar el Minotaure per a la qual cosa haurem de trobar el camí per arribar al centre d’un laberint amb l’ajuda de la cinta d’Ariadna que, prèviament, haurem d’haver muntat. La tercera prova ens la proposa La Sirena (que no està congelada) i haurem d’escoltar atentament les afirmacions de tres dracs alguns dels quals no diuen la veritat, però ella ens donarà les claus per saber quan menteixen i aconseguir la fitxa corresponent.

El Fènix compta amb la complicitat dels adults que són els qui tenen les següents pistes, però els petits hauran de fer-los riure si volen aconseguir-les i trobar l’amagatall de l’unicorn. Amb el Kraken hauran de penetrar en una habitació fosca i buscar, a cegues, la fitxa de Dodo. El millor amic de Nessi és el Ieti i, per trobar-lo s’han de localitzar les seves empremtes per tota la casa i seguir-les. Si ho hem resolt tot és el moment d’utilitzar el rellotge màgic i els cilindres per arribar a la solució final. Si complim la missió, l’elfa els agrairà els seus esforços i els donarà l’última pista perquè rebin el regal que s’han guanyat a pols. Un joc entretingut que dura, més o menys, entre una hora i mitja i dues hores i després del qual exclamarem: «¡Bon Nadal!»

‘La fuga de los seres mágicos’

¿On trobar-lo?  A Escape Room En Casa.

Preu  de 14,95 a 18,95 euros. Descompte de 3 euros per a lectors d’EL PERIÓDICO

Més informació:  ‘La fuga de los seres mágicos’.