On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un Nadal familiar a CaixaForum

Ofereix concerts, teatre, cine i tallers infantils

Un Nadal familiar a CaixaForum
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els nens ja estan disfrutant de les vacances escolars i, paral·lelament, els pares estan preparant plans per a aquestes pròximes setmanes amb la intenció que no estiguin tot el dia enganxats a la tele o a la consola. Per donar-los un cop de mà, CaixaForum ha preparat una sèrie d’activitats familiars que tindran lloc durant aquestes festes nadalenques i entre les quals s’inclouen originals espectacles, pel·lícules adequades a la seva edat i tallers infantils. Passeu i vegeu.

Humor clàssic i un viatge a Tanzània

Els actes s’inicien avui amb un muntatge molt original, ideal per als qui vulguin riure mentre escolten música clàssica. Es tracta de Desconcerto, un projecte molt divertit de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà sota la direcció de Jordi Purtí. Els músics surten a l’escenari però el director no apareix, per la qual cosa aprofiten per improvisar sobre temes famosos, s’enfrontaran amb ell pel tipus de repertori i hi haurà lluites entre virtuosos. Les quatre estacions de Vivaldi es convertiran en una persecució musical i ni l’obertura de Guillem Tell o el Rondo alla turca de Mozart estaran sans i estalvis. Tot és possible. Humor gestual i físic per encaixar les seves bromes amb un somriure. Un concert desconcertant que podrà veure’s en diferents dates i horaris fins al 31 de desembre.

Una altra proposta molt interessant és Kl’aa, la teva cançó (dies 4 i 5 de gener, a les 12 hores) d’Inspira Teatre. Kl’aa vol dir ‘cantar’ a la llengua hadza, originària de Tanzània i considerada l’idioma més primitiu que es coneix. És un viatge musical a través del descobriment del món, una experiència visual i sonora que reivindica la veu com a fonament de la presència humana i com a vehicle d’identitat. Una oportunitat perquè els nens descobreixin nous llocs, noves aventures i la forma de triar el seu camí i la seva cançó. Un espectacle que juga amb el ritme, la música, el teatre i la dansa, amb un llenguatge fresc i pròxim per a tots els públics i que fusiona les diferents disciplines artístiques.

Cine i tallers

L’apartat didàctic de pel·lícules Petits cinèfils està dedicat al director, escriptor i animador francès Michel Ocelot. Totes les sessions compten amb un educador que presentar la pel·lícula per proporcionar les claus bàsiques, necessàries per poder interpretar-la i disfrutar-la. Els assistents disposaran també d’un full de sala amb informació i recursos educatius complementaris. El dissabte 2 de gener, a les 11.30 hores es projectarà Dilili a París, un conte animat femení atapeït de color. La protagonista és Dilili, una noia que arriba a França procedent de Nova Caledònia. Amb l’ajuda d’un amic repartidor investigarà una sèrie de misteriosos segrestos de noies al París de la Belle Époque. Durant les seves indagacions ensopegarà amb diversos personatges que li aniran donant pistes. És visualment enlluernador i destaca per la seva atractiva recreació de l’època que la va portar a guanyar el Cèsar (l’equivalent francès al Goya) en la categoria de millor pel·lícula animada.

Notícies relacionades

L’altra opció consisteix a apuntar-se al taller ¿Quines trames?, gratuït i pensats per a nens i nenes a partir de 6 anys. En aquest, els nois podran descobrir que les trames, uns patrons monocromàtics de formes que es repeteixen, no són ni avorrides ni monòtones. Amb un sol color i combinant línies i formes, experimentaran amb les múltiples possibilitats expressives de les línies: es poden allargar, ondular, separar, ajuntar o convertir en punts per crear així contrastos i sensacions de volum. Té lloc en diferents dies i a diferents hores des d’avui i fins al 5 de gener.

Tres interessants exposicions

Finalment pot aprofitar-se la visita per fer un volt per les seves exposicions, també molt recomanables. Actualment pot veure’s Vampirs, l’evolució del mite, sobre la relació entre aquest enigmàtic personatge i el cine. La mostra permet endinsar-se al seu món i conèixer les seves diferents facetes a través de diverses disciplines artístiques. Art i mite: els déus del Prado se centra en l’evolució històrica i artística de la mitologia clàssiques a través d’una col·lecció d’obres d’aquest museu. Finalment, So lazy, elogi del malbaratament proposa una irònica aproximació al consum i ofereix un recorregut narratiu que va des de la hiperactivitat fins a la contemplació. Un munt d’opcions per sacsejar-se la mandra de sobre i divertir-se amb propostes tan entretingudes com educatives.

Nadal al CaixaForum

¿On?  CaixaForum (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

¿Quan?  fins al 5 de gener.

Preu:  de 0 a 6 euros.

Més informació:  CaixaForum.