On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

El festival Acròbates recupera alguns dels concerts i activitats infantils previstos

Ofereix les actuacions de Benjamín Prado amb Ismael Serrano, Rebeca Jiménez, Mayte Martín i Lídia Pujol.

75354836 10156420692731968 4484937835555586048 o

75354836 10156420692731968 4484937835555586048 o

2
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els artistes, aquests mesos, s’estan convertint en especialistes de piruetes: no saben si en 10 minuts podran començar la funció o si hauran de aforaments i horaris molt de pressa. Per això, el títol del festival que comença avui no podria ser més adequat: Acròbates. S’havia de celebrar al novembre en diversos espais de l’Hospitalet, però es va haver de suspendre pels motius que ja sabem. Incloïa concerts, poesia, teatre, espectacles infantils, xerrades i tallers. Ara, algun d’aquests actes s’han pogut recuperar i reprogramar, però només hi haurà música i activitats infantils.

  

 

Concerts amb grans noms

Aquesta nit podrem assistir a una insòlita reunió entre el poeta Benjamín Prado i el músic Ismael Serrano, que uniran versos i melodia (Auditori Barradas, 20 h) en un espectacle inèdit, ‘Poemes i cançons’, que s’estrenarà en aquest certamen. La següent artista serà Rebeca Jiménez (dijous 17 de desembre, 20 h, C. C. Sanfeliu), que ens presentarà el seu rock ranxer. Un viatge musical pel pop-rock, el soul, les ranxeres i els ritmes llatins. També ens cantarà el seu nou single, ‘Mis ojos te lo dirán’, ple d’optimisme i alegria.

  

 

Per escoltar Mayte Martín haurem d’esperar fins al 30 d’abril al Teatre Joventut (20.30 h), on ens mostrarà el seu últim treball, que juga amb les paraules alCANTARaMANUEL, un sentit homenatge a l’obra del poeta Manuel Alcántara. L’artista ho justifica amb la seva «absoluta connexió amb el lirisme i el caràcter tan íntim dels seus poemes i amb el desig de ser, únicament i respectuosament, el que Manuel cantaria si en lloc d’explicar cantés la seva vida». Són 12 adaptacions musicades amb diferents ritmes dels seus versos sobre la infància, la guerra, Miguel Hernández, Picasso al mar o Màlaga. La cantautora Lídia Pujol ha decidit reivindicar la figura de l’enyorada Cecilia, l’autora d’‘Un ramito de violetas’ i R’Nada de nada’, en el seu últim treball, ‘Conversando con Cecilia’ (15 de maig, Teatre Joventut, 20 h). Les seves lletres ens conviden a qüestionar-nos-ho tot, començant per nosaltres mateixos: el que fem, el que diem, el que sentim. 

 

 

La ‘newsletter’ de l’On BarcelonaDiuen que, si actives aquesta ‘newsletter’ davant un mirall a mitjanit, se t’apareix Pocholo i et porta de festa. Ana Sánchez us descobreix cada setmana els plans més originals de Barcelona.Subscriviu-vos-hi 

La ‘newsletter’ de l’On Barcelona

Notícies relacionades

Subscriviu-vos-hi

Activitats infantils

Els nens també tenen espectacles per passar una bona estona en la secció Acròbates Kids, que tindrà lloc a la Biblioteca Tecla Sala. El primer serà Cuinant poesia, iniciativa de Moi Aznar que combina gastronomia i que podrem veure el 28 de desembre a les 18 h. El següent muntatge és Gambarismasho (dia 29, 19 h), una optimista expressió japonesa que Pep Tort ha convertit en un muntatge amb contes i cançons. Finalment, Assumpta Mercader ofereix El petit món del petit  príncep (30 de desembre, 18 h), teatre d’objectes perquè coneguin els valors de l’obra cabdal d’Antoine de Saint-Exupery. Un gran festival per disfrutar de la cultura, que s’ha hagut de conformar amb una reducció de propostes per recuperar alguns dels muntatges previstos i retrobar-se amb el públic.

Pep Tort oferirà un muntatge amb contes i cançons. / PEPTORT.NET

Festival Acròbates 2020

Lloc:  diferents espais de l’Hospitalet.

Horaris:  fins al 15 de maig).

Preu:  segons l’espectacle.

Més informació:  www.facrobates.com